Sarman Ne Demek? Sarman Kedi

Sarman Ne Demek? Sarman Kedi

Cins kedilere olan büyük ilgiye rağmen günümüzde en çok duyulan kelimeler arasında olan Sarman ne demek diye merak ediyorsanız sarmanın kedilerle olan alakasını tam olarak bilmiyorsunuz demektir. Çok eski bir söylem olarak halk arasında kullanılmasına rağmen aslında sözlükte de karşılığını bulan bu güzel kelime hakkında bilgilendirici bir içerik hazırladık.

İçindekiler

    Sarman Ne Demek?

    Sarman Ne Demek?

    Sarman ne demek sorusunun ne kadar çok sorulduğunu düşünecek olursak günümüze yakın olmayan bir tabir olsa bile hayatımızın içerisinde olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Sarman kelimesinin Anadolu topraklarında birçok anlamı vardır. Bu içeriğimizde Sarman ne demek sorusuna iki farklı başlık altında değineceğiz.

    • Sözlük Anlamı
    • Halk Arasındaki Anlamı

    İki farklı anlamı için de inceleyeceğimiz sarman kelimesinin aslında iki anlamında kediler bazında üzerinde taşıdığını söyleyebiliriz. Yani iki farklı anlam da kediler için kullanılan sarman kedisinin anlamını tam anlamıyla taşıyabilmektedir. İki farklı anlamı da birlikte inceleyelim.

    Sarman Sözlük Anlamı

    Sarman sözlük anlamı olarak TDK sözlüklerinde büyük, iri ve azman kelimelerinin karşılığı olarak kullanılmaktadır. Bazı kediler için ne kadar uyumlu bir kelime olduğunu ilk bakışta anlayabildiğinizi düşünüyoruz. Tüm bunların yanında kelime yapısından dolayı da büyük sarı, iri sarı olarak da kullanılmaya devam edilmektedir.

    Sarman Halk Arasında Ne Anlama Gelir?

    Halk arasındaki kullanımı ise tamamen kelimenin sarı kelimesine olan benzerliğinden ve kelimeyi andırmasından kaynaklanmaktadır. Anadolu’da sarman sarı tüylü kedi anlamına gelmektedir. Ayrıca sarı saçlı iri erkeklere de sarman dendiğini gözlemlenmektedir. Eğer sarı ve iri bir kedi görecek olursanız ona kolaylıkla sarman diyebilirsiniz.

    Sarman Kedi Nedir?

    Sarman kedi diğer kedilerin aksine çok daha sarı renginin baskın olduğu, genellikle sokaklarda çoğalmış, sokaklarda insanların yemek vermesiyle normalden biraz daha irileşmiş bir cinstir. Bu özellikleri sayesinde sarman kedilere sarman kelimesi uygun görülmüş ve kullanılmaya devam edilmektedir.

    Tüm bunların yanında sarman ne demek sorusuna yanıt bulduysanız ve hala sarman kedi özellikleri hakkında bilgi almak istiyorsanız sarman cinsi kediler için ayırdığımız sayfayı inceleyerek sarı kediler hakkındaki tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Sarman kedileri tanıdığınızda çok seveceğinizden eminiz.

    Pet_Paw 2285 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor