Serçe Yavruları Yuvalardan Düşerse

Serçe Yavruları Yuvalardan Düşerse

Serçe yavruları yuvalardan uçmaya ve düşmeye başladı.

İçindekiler

    kliniğimize farklı farklı dönemlerde bazı kuş türleri daha fazla gelir, adeta yağar.

    bir dönem klinikte martı yavrularını koyacak kafesimiz kalmaz. bir dönem güvercin, bazen de serçe ve ebabil yavruları arka arkaya gelir.

    bu kuşlardan serçe, karga ve saksağan yavrularına anne ve babaları ilk uçuş sonrasında yuva dışında da olsa bakmaya devam eder.

    o yüzden bu tür kuşları az da olsa uçabilecek kadar tüyleri çıkmış halde bulursanız hemen bulunduğu yerden alıp bize getirmeyin lütfen 🙏

    onları bulduğunuz yerdeki kedilerin ulaşamayacağı yükseklikte bir ağaç vb üzerine bırakırsanız anne ve babaları onları beslemeye devam eder ve çok kısa süre içinde uçabilir hale gelirler.

    bu şekilde henüz uçamayan ama tüyleri çıkmış yavru kuşları bize getirdiğinizde ise biz iyice büyümeden salamıyoruz ve böylece riskli kafes hayatları uzamış oluyor.

    unutmayın hiç bir zaman ailesi ile birlikte deneyim kazanarak yaşayabilen kuş yavrusu ile kafeste büyütüp saldığımız kuş aynı yaşam ve çevre uyumu tecrübesine sahip olamaz.

    bu yavrularda tüysüz veya kazık tüy dediğimiz uçmasını sağlayamayacak boyda tüyleri olan yavrular ise bırakılırsa kedilere yem olabilir.

    aynı şekilde yakında martı yavruları apartman tepelerindeki yuvalarından aşağıya düşmeye başlayacak. bu yavrular da eğer yaralı ve kırığı yoksa deniz kıyısına bırakılabilir.

    lütfen kliniğimize gerçekten yardıma muhtaç yaralı veya kırığı olan veya problemi olup olmadığına emin olamadığınız martı yavrularını getirin.

    her ne kadar onlara her şartta elimizden geldiğince tedavi, operasyon ve bakım açısından destek vermeye hazır olsak da bu bakımı zorlu kuşlar için kontenjanımız sağlıklı kuşlarla işgal olmasın.

    bir de kliniğimize martı getirirken bu hayvanların balık ile beslendiğini ve günde en az 250 gr balık yediklerini de düşünerek yanınızda sardalya ve/veya hamsi gibi küçük balıklardan da bir kaç kilo alıp getirirseniz hem bu hayvanlara destek olmaya çalışırken siz de bize destek olursunuz hem de yoğun klinik çalışma programımız sırasında martı geldiği zaman klinikte yiyeceği balık bulunmaması ihtimalini dikkate almış olursunuz 👍💙

    Pet_Paw 1144 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor