Sevda papağanı nasıl mutlu olur?

Sevda papağanı nasıl mutlu olur?

Sevda papağanı son yılların en sevilen ve tercih edilen papağan türlerindendir. Sevimli yüzleri ve rengârenk tüyleri ile oldukça dikkat çekicidirler. Bizimle birlikte kalan papağanınız mutlu görmek isteyebilirsiniz, bu sebeple sevda papağanı nasıl mutlu olur diye öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yazımızda sevimli arkadaşımızı nasıl mutlu edeceğimiz hakkında bilgi vermekteyim. İşte bu konu hakkındaki detaylar…

İçindekiler

    Sevda papağanı nasıl mutlu olur?

    Sevda papağanları bir diğer adıyla Madagaskar akkuşu, insanlarla en iyi anlaşan kuş türleri arasındadır. Bazen sevda papağanları kendini rahatsız hissettiklerinde sinirli ve anlaşılması zor bir papağana dönüşebilirler. Evde baktığımız sevda papağanlarının tıpkı bizlere benzer duyulara sahip olduğunu ve bazen onların da mutlu hissetmeleri gerektiğini unutuyoruz. Papağanlar diğer hayvan türleri gibi depresyona girebilirler. Depresyona giren mutsuz bir sevda papağanı kendi tüylerini yolabilir veya yemek yemeyi bırakabilir. Bu gibi durumların olmaması için sevda papağanı nasıl mutlu olur ya da nasıl mutlu etmeliyiz diye öğrenmemiz gerekmektedir.

    Sevda papağanlarını sevecen ve cana yakın kişilikleri sayesinde, sahipleriyle çok güçlü bağları vardır. Bu yüzden sahiplerinin onları mutlu etmesi zor değildir. Sevda papağanına sunduğunuz sevginizle ve ilginizle mutlu etmenin yanı sıra sevdiği yiyeceklerle de ödüllendirerek oldukça mutlu edebilirsiniz. Sevdiği şeylerle ödüllendirmeniz kuşunuzun daha mutlu hissetmesini sağlayacaktır.

    Sevda papağanları temiz kafes ortamını severler. Bu nedenle kafeslerinin daima temiz olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra kuşunuzu ayda en az 1 kere ılık suda yıkanmasını sağlamak da onları çok mutlu eder. Eğer bu söylediklerimi yaparsanız karşılığında sizlerle arkadaş olup çeşitli sevimlilikleri ile yüzleriniz de tatlı tebessümler oluşturacağından emin olabilirsiniz.  Sevda papağanı nasıl mutlu olur sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Sevda papağanları mutlu olunca ne yapar?

    Sevda papağanları kendilerini mutlu hissettiklerinde onlara bakan sahipleriyle sürekli iletişim kurmak ister. Sahipleriyle konuşmaya çalışır ve oyun oynamak isterler. Kendilerini gerçekten mutlu hissettiklerinde daha enerjik ve arkadaş canlısı olurlar. Sizde eğer bir sevda papağanı sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu gerçekten doğru bir karardır. Nasıl ücretsiz bir şekilde sahiplenildiğini anlatmakta olan, ücretsiz sevda papağanı sahiplenme yazımız da bakmanızı öneririm.

    Pet_Paw 511 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor