Sokak Kedileri Çocuklar İçin Tehlikeli Midir?

Sokak Kedileri Çocuklar İçin Tehlikeli Midir?

Sokakta yaşayan canlılar için ne kadar üzülürsek üzülelim hepimiz kendi çocuklarımızı her şeyden daha çok seviyor ve önemsiyoruz. Sokak kedileri çocuklar için tehlikeli midir diye düşündüğünüze göre siz de sokağınızda yaşayan kedilerin çocuklarınız için bir tehdit unsuru olup olmadığını öğrenmek istiyorsunuz demektir. Dilerseniz konuyu detaylı şekilde inceleyelim.

İçindekiler

    Sokak Kedileri Çocuklar İçin Tehlikeli Midir?

    Sokakta yaşayan kediler için elimizden geleni yapmalı ve daha sağlıklı bir hayat sürmeleri için onlara yardımcı olmalıyız. Ancak tüm bunların yanında kendi çocuklarımızın güvende olduğunda da emin olmalıyız. Öyleyse, sokak kedileri çocuklar için tehlikeli midir sorusuna yanıt bulmak gerçekten önemli olacaktır. Sokakta yaşayan hayvanların neredeyse tamamı aslında doğrudan insanlar için tehlike unsuru oluşturmamaktadır. Çünkü sokaklarımızda yaşayan hayvanlar insanlarla beslenmez ve insanları av olarak görmezler.

    Ancak tüm bunlara rağmen köşeye sıkışmış, gereğinden fazla acıkmış veya bir şekilde şiddet görmüş, psikolojisi bozuk, şiddete yatkın bir hayvan karşısında nispeten daha zayıf olan insan çocuklarını gördüğünde agresifleşebilir. Çocuklar için sokak kedilerinin doğrudan bir tehlike olduğunu söylemek çok büyük hata olacaktır. Eğer çocuklarınız kedilere nasıl yaklaşması gerektiğini biliyorsa... Sokak kedileri yeni yavrulama ve aşırı sıkıştırılma gibi durumlar haricinde çocuklara zarar vermezler.

    Çocuklar Sokak Kedilerine Nasıl Yaklaşmalı?

    Çocuklarınız kediler, özellikle anne kediler, tarafından tırmalanma, ısırılma gibi tehelikelerden kurtulması için öncelikle sokak kedilerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Çocuklar kedileri sevmek konusunda çok istekli ve hevesli olabilirler. Ancak sevmeye çalıştıkları kedi durumun farkında değilse, hamileyse veya yeni doğan bir yavruysa işler sandığınızdan çok daha karışık ilerleyebilir ve köşeye sıkışan kedi çocuklara zarar verebilir.

    Bu riski ortadan kaldırmak için çocuğunuza asla bir kediyi tamamen kapalı bir alanda sıkıştırmaması, eğer kedileri sevmek istiyorsa bunu açık alanda yapması konusunda uyarılarda bulunmalısınız. Çocuğunuz bir şekilde kedilerden tırnak, diş darbesi aldığında kedinin sağlığı ve durumu ne olursa olsun hastahaneye gitmeniz önerilir. Kuduz gibi sorunlar yaşamamak için basit atakları ciddiye alsanız iyi edersiniz.

    Pet_Paw 840 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor