Tavşan Ne Yer? Yavru Tavşan Ne Yer?

Tavşan Ne Yer? Yavru Tavşan Ne Yer?

.

Sevimli minik dostlarımızın yemeğe olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu yazımızda sizler için tavşan ne yer, hangi gıdalarla beslenmesinden bahsedeceğiz. Eğer ki evinizde tavşan bakıyor iseniz ya da yetiştirmeyi düşünüyorsanız muhakkak bilgi sahibi olmanız gerekir.

İçindekiler

    Tavşan Ne ile Beslenir?

    Tavşanlar için özellikle hazırlanmış hazır gıdalar, yemler piyasada mevcuttur. Ancak evde beslediğimiz tavşanımız için yiyeceklerin çeşitliliği tıpkı bizler gibi pek çok olabilir. Gerek yavru tavşan gerekse yetişkin bir tavşanımız var ise evimizde bulunan sebze ve meyveler ile de beslenebileceğini söylememiz gerekir. Buna bağlı olarak hem tavşanımızın sağlığı açısından hem de onların yemekten keyif aldığı yiyecekleri sizler için sıralayacağız.

    Tavşan Ne Yemeyi Sever?

    Tavşanlar bilindiği üzere etçil değil aksine otçul beslenen hayvanlardır. Pek çoğu doğada yer alan bitkiler, ağaç yaprakları, kimi zaman ağaç kökleri ve otları tüketebilmektedir. Doğada yaşayan tavşanlarımız kendi otokontrollerinin oldukça farkında olup hangi bitkiden ne kadar miktarda yiyeceğini gayet iyi bilirler. Oldukça akıllı oldukları, mükemmel koku alabildikleri de yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür. Doğada yer alan kendisi için zararlı bitkilerden, otlardan koku duyusunun gelişmesinden ötürü uzak durmakta ve kendilerini korumaktadırlar.

    Tavşan Ne Yer? Tavşan Ne ile Beslenir?

    Doğada ya da evimizde yaşayan tavşanlarımızın başlıca temel gıdalarından ve yemeyi en çok sevdiği besinleri maddeler halinde siz değerli okuyucularımız için paylaşacağız.

    • Yem: Piyasada tavşanlar için özel olarak hazırlanmış paket gıdalardan oluşmaktadır.  Tavşan yeminin içerisinde pek çok vitamin, protein, buğday, arpa bulunmaktadır ve besin değeri oldukça yüksektir. Özel olarak içeriğine bakılarak alınması tavsiye edilir, yeni üretine tavşan yemlerinde marş fasulyesi, havuç, deniz ürünleri de yer almaktadır.
    • Sebzeler ve Yeşillikler: Tavşan denilince hepimizin aklına ağzında havuç ve ya marul olan sevimli bir görüntü gelmektedir. Evet bu doğru :) Tavşanlar özellikle marul, ıspanak, salatalık, yeşil fasulye, lahana, havuç gibi sebzelere oldukça düşkündür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Sevdikleri yiyecek olduğu için ne zaman versek asla hayır diyemeyecektir ve bu noktada besinleri fazla tüketebilir. Bu durum tavşanımızın sindirim sistemine zarar vererek onun ishal olmasına sebep olabilir.
    • Saman ve Kuru Ot: Tavşanımız yeşil sebzelerin yanı sıra doğada bulunan otlara ve samanlara da oldukça meraklıdır. Belirli bir yaştan sonra onlara saman ve kuru ot verilmesi uygundur ve herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Tabii daha önce belirttiğimiz gibi bunun da aşırıya kaçmaması gerekmektedir.
    • Tuz:  Doğada yaşayan tüm canlılar ve bizler gibi tavşanlarında vücutlarında tuza ihtiyaç duymaktadır. Eğer doğada yaşıyor ise bunu kayalardan, deniz kenarlarından bir şekilde sağlasada evimizde mümkün değildir. Bizler periyodik aralıklar ile az miktarda mevcut gıdasına tuz ekleyerek bu ihtiyacını karşılayabiliriz.

    Yavru Tavşanlar Ne Yer?

    Eğer tavşanımız yeni dünyaya gözlerini açtıysa ilk olarak annesinin sütü ile bir süre beslenmektedir. Bu süre 1-2 ay arasında değişkenlik gösterebilir.

    Anne sütünden kesildikten sonra yavru tavşanlar ne yer sorusuna verilebilecek en güzel besin yonca, saman ve besin değeri yüksek yavru tavşanlar için uygun olan tavşan yemleri olacaktır.

    Yenidoğan tavşanımız için özel olarak dikkat etmemiz gereken konu ise eğer ki anne sütü yeterli gelmiyor ise bu süreçte onun gıdasız kalmamasına özen göstermemiz gerekmektedir. Laktoz hassasiyetleri olması sebebi ile bizim tükettiğimiz sütlerin verilmesi önerilmemektedir. Bu konuda uzman bir veteriner hekimden destek alarak tavşanımız için ideal beslenme sürecini belirlemenizi öneriririz.

     

    Pet_Paw 1214 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor