Tortoiseshell Kedi Özellikleri

Tortoiseshell Kedi Özellikleri

.

Tortoiseshell kediler🐈

İçindekiler

    öncelikle şu bilgiyle başlamakta fayda var, tortoiseshell bir kedi ırkı değildir, bu tarz tüy rengine sahip olan kedilere verilen bir isimdir. onları şöyle tanımlayabiliriz “siyah bir kedi olarak dünyaya gelecekken son dakikada üzerine turuncumsu yamalar yapılan kediler”. diğer bir özellikleri de nerdeyse hepsinin dişi olmasıdır. kaplumbağa kabuğuna benzeyen deseni nedeniyle tortoiseshell denilen bu kürk rengindeki kedilerin bazı toplumlarca şans getirdiklerine inanılır. tortoiseshell deseni çoğunlukla safkan olmayan kedilerde görülür.

    hemen hepsi dişi olan tortoiseshell kedileri güçlü karakterleri ile tanınıyor. hayatını farklı renklerde kedilerle paylaşan kedicilerin ortak görüşü tortoiseshell renk şablonuna sahip kedilerin diğerlerinden daha güçlü bir karakterleri olduğu yönünde. bu kediler dünyanın hemen her yerinde yaşıyorlar ve farklı ülkelerde onlarla ilgili çeşitli inanışlar var. örneğin güneydoğu asya’da eskiden bu kedilerin genç bir tanrıçanın kanından var olduğuna inanılırken japonya’da balıkçılar kendilerini hayaletlerden koruyacağına inanılırmış ve balığa çıkarken teknelerinde mutlaka tortoiseshell kedisi de bulundururlarmış. ingiltere’de ise tortoiseshell kedisinin kuyruğunu sürtmesinin siğilleri tedavi ettiğine inanılıyormuş.

    tortoiseshell olarak adlandırılan renk şablonu çok sayıda kedi ırkında görülebiliyor. norveç orman kedisi, iran kedisi, british shorthair, burma kedisi, devon rex, dünyanın en büyük beş kedi ırkı arasında yer alan maine coon, dünyanın en küçük kedi ırkları arasında yer alan munchkin tortoiseshell renk şablonunun görülebildiği kedi ırklarının bir kaçı. 3000 tortoiseshell kedisinden sadece birinin erkek olarak dünyaya geldiği biliniyor. yani eğer erkek tortoiseshell kedisi görürseniz bilin ki böyle nadir bir canlı ile karşılaşabilmiş şanslı insanlar arasındasınız.🐈😊

    Pet_Paw 8946 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor