Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

.

Öncelikle eğer bir yavru kedi bulduysanız, onun gerçekten annesiz kaldığından emin olmanız gerekiyor. Herkes yavru kedi bulduğunda en çok yavru kedi nasıl beslenir diye telaşa düşüyor.

İçindekiler

    Biz her ne kadar yavruyu beslersek besleyelim ya da sıcak tutalım hiçbir zaman annenin yerini tutamayacağımız kesin. Bu yüzden annesinin gelip yavrusunu almasını bir müddet bekleyelim. Normal şartlarda yavrunun en az 2 ay annesiyle vakit geçirmesi tavsiye edilir. Fakat anne gelip yavrusunu almadıysa onu olduğu yerden alıp bakımını sağlamak en iyi yoldur.

    İlk başlarda eviniz ve siz oldukça yabancı geleceksiniz ama zamanla o da ortama ve size alışmaya başlayacaktır. Peki yavrumuzun annesiz kaldığını anladık ve onu artık biz bakmak istiyoruz neler yapmalıyız?

    Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

    Yavru kediyi beslemek için aklımıza ilk gelen gıda genellikle inek sütü oluyor fakat inek sütü yavru kediler için yeterince besleyici ve yararlı değildir. Kediyi beslemek için yavru kediler için özel olarak üretilmiş süt tozları bulunmaktadır. Beslenme için kullanmamız gereken en ideal gıda budur.

    Süt tozunu veterinerlerden ya da kedi/köpek malzemeleri satan petshoplardan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Mamayı alırken yanında mutlaka biberon da almalısınız ki yavruyu kolaylıkla besleyebilesiniz.

    İlk haftasında olan yavru kediler 2-3 saatte bir, 2 haftalıklar için 4-5 saatte bir, 3 hafta ve üzeri olan kediler için 6-7 saatte bir olan beslenme düzeni sağlanmalıdır.

    Yavru kedi 4 ya da 5 haftalık olduktan sonra artık süt ile beslemeye gerek yoktur. Bu döneme gelmiş kediler için satılan yaş mamalardan, kutu mamalardan kullanılabilir. Dişleri tam olarak gelişmediği için sert kuru mamalar pek tercih edilmemelidir. Biraz sert olan mamaları rondodan geçirerek yemesi için daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

    Kısacası, yavru kedi nasıl beslenir sorusunun yavrunun büyüklüğüne göre değişen farklı cevapları bulunuyor.

    Yavru Kedi Nasıl Sıcak Tutulur?

    Yavru kedi bakımında ilk dikkat edeceğimiz nokta vücut sıcaklıklarının düşük olmamasıdır. Özellikle yavru 4 aylıktan küçükse ve yanında anne ya da kardeşler yoksa vücut sıcaklığını sağlaması zor olabilir.

    Vücut sıcaklığının düşmemesi için yavru kedi bir battaniyenin altına koyulmalı ve sıcak su torbasıyla ısının korunması gerekmektedir. Burada dikkat edilecek nokta sıcak su torbasının yavru kediyle direkt temasından kaçınmak olacaktır.

    Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi

    Normalde kedilerde tuvalet alışkanlığı anne tarafından öğretilir. İlk zamanlar anneler yavrularının anüs bölgesini yalayarak tuvaletini yapmasını sağlar. Yavru kedi tuvaletini kendi yapamayacak kadar küçükse siz de ıslak bir pamuk yardımıyla bölgeyi uyararak kedinin tuvaletini yapmasını sağlamalısınız.

    Eğer kedi kendi tuvaletini yapabilecek dönemdeyse de temin ettiğiniz kedi kumunun yanına götürüp kumla tanışmasını sağlamalısınız. Öğrendiği güdülerle kediniz zaten bundan sonra tuvaletini kuma yapacaktır.

    Pet_Paw 1055 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor