Yavru Kedi Ne Zaman Mama Yer?

Yavru Kedi Ne Zaman Mama Yer?

.

Yavru kedilerin beslenmesi dikkatli davranılması gereken bir konudur. Yavru kedi ne zaman mama yer bilmeyen kişiler kediyi nasıl besleyecekleri konusunda endişeye kapılabilirler. Gün içerisinde bir sokak başında yalnız bir yavru görülmesi çok olasıdır. Böyle bir durumda kediyi yanımıza alıp karnını doyurmak isteyebiliriz. Ancak mama yedirmenin doğru olup olmadığını bilmeden hareket etmek tedirginliğe sebep olur.

İçindekiler

    Eğer ilk defa yavru bir kediye ebeveynlik yapıyorsanız beslenme en zorlandığınız konulardan birisi haline gelebilir. Minik dostunuzun ne zaman mama yemeye başlayacağını bilmek aklınızdaki soru işaretlerini giderecektir.

     

    Yavru Kediler Kuru Mamaya Ne Zaman Başlar?

    Yavru kedilerin beslenmeleri hayatlarındaki en önemli evrelerden birisidir. Yavruluk döneminde sağlıklı bir şekilde beslenen yavrular büyüdüklerinde daha kuvvetli ve sağlıklı kediler olurlar. Bu nedenle yavruluk dönemi beslenmesine çok dikkat edilmelidir.

    Yavru kediler doğdukları andan 6-7 haftalık olana kadar annelerinin sütüyle beslenirler. Anne sütünü bıraktıktan sonra ise mamayla beslenebilirler İlk aylarda tamamen anne sütü içerken 4. haftadan itibaren katı gıdalara ilgi göstermeye başlarlar. 1 aylık olduktan sonra anne sütüne ek olarak kedilere mama verilebilir.

    Yavru kedi ne zaman mama yer sorusunun cevabı kedinin sahip olduğu koşullara bağlıdır. Eğer kedinin annesi varsa olabildiğince anne sütüyle beslenip kuru mamaya hemen geçmemesi gerekir. Yavru kedilerin 6-7 haftalıkken kuru mamaya geçmesi doğru olacaktır. Annesi yok ise 4 haftalık olduktan sonra bir veterinere danışarak mama yemeye başlayabilir.

     

    1 Aylık Yavru Kedi Ne Yer?

    Yavru kediler 1 aylık olana kadar sütle beslenmelidir. Yavru kedi süt tozlarıyla hazırlanan sütler biberonla yavrulara içirilebilir. 1 aylık olan yavru kedi yavaş yavaş sütten kesilmeye başlayacaktır. Böyle kediler mama yemeye başlayabilirler. Yavrulara mama verirken parça büyüklüğüne dikkat etmelisiniz. Eğer mama parçaları çok büyükse küçülterek mama kabına koymanız olası boğulma tehlikesini önleyecektir.

     

    Yavru Kediler Yetişkin Maması Yerse Ne Olur?

    Yavru kedi ne zaman mama yer biliyorsanız artık mamayla beslemeye hazırlanıyor olabilirsiniz. Bu aşamada ise yavru kedilerin yetişkin maması yiyip yiyemeyeceğini merak edebilirsiniz. Yavru kediler yetişkin maması yerlerse başlarına kötü bir şey gelmez ancak vücut gelişimleri olumsuz etkilenebilir. Yavruların besinsel ihtiyaçları yetişkinlere göre farklıdır. Bu nedenle yavru kedi mamalarının besin değerleri yetişkin kedilerinkine göre daha yüksektir.

     

    Siz de can yoldaşınız olacak yavru bir kediniz olsun isterseniz buraya tıklayarak sahiplendirilmeyi bekleyen yavruları listeleyebilirsiniz.

    Pet_Paw 2325 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor