Yavru Kediler Ne Zaman Duymaya Başlar?

Yavru Kediler Ne Zaman Duymaya Başlar?

Yavru kediler ne zaman duymaya başlar diye merak ediyorsanız yeni bir patili dostumuzla tanışmışsınız demektir. Kedilerin henüz yeni doğan olarak adlandırılırken göremedikleri çoğunluk tarafından bilinir ancak kediler aynı zamanda sizleri uzun süre duyamazlar. Kedilerin kulaklarının açılması ile ilgili sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız.

İçindekiler

    Yavru Kediler Ne Zaman Duymaya Başlar?

    Kedilerin sizi yani sesleri duymaları için belirli bir yetişkinliğe ulaşmaları gerekmektedir. Yeteri kadar olgunlaşmamış kediler ne sizleri ne de diğer sesleri duyamazlar. Kedinizin sesinizi işitmesini istiyorsanız, olası sorunlarda kulaklarının işitmesini bekliyorsanız yavru kediler ne zaman duymaya başlar sorusuna yanıt bulmalısınız.

    Kediler kulakları kafalarına yapışık ve duymaları mümkün olmayacak şekilde dünyaya gelirler. Doğdukları anda normalde oldukları kadar meraklı olmamaları da sesleri duymamaları ve görmemelidir. Kedilerin gözleri ne zaman açılır sorusuna da yanıt vermiştik. Konuya dönmek gerekirse yavru kediler 5-8 gün arasında duymaya başlarlar. Ortalama bir hafta süren duyamama sürücünde kedinize yeterli ilgiyi göstermelisiniz.

    Yavru Kedilerin Kulakları Ne Zaman Açılır?

    Kedilerin kulaklarının kafalarına yapışık şekilde dünyaya geldiklerini söylemiştik. Bu süreçte kedilerin duyabilmesi için kulakların bildiğimiz kadar büyümesine, fiziken açılmasına gerek yoktur. İnsanlar arasında kulakların tamamen büyümesi gerektiği gibi bir söylenti olmasına rağmen kedilerin duymaları ile kulaklarının fiziksel olarak açılması arasında bir bağlantı yoktur.

    Yavru kedilerin 5-8 gün arasında duymaya başladıklarını söylemiştik ancak bu süreçte kedilerin fiziksel olarak kulaklarının açılması için ortalama 10 güne ihtiyaçları vardır. Kediler bir hafta içerisinde duymaya başlarken kulaklarının büyümeye başlaması ikinci haftaya sarkmaktadır. Kulakların yeteri kadar olgunlaşması ve gerçekten bir kedi kulağı gibi gözükmesi için daha uzun sürelere ihtiyaç vardır.

    Pet_Paw 1063 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor