Yavru Kediye Süt Verilir Mi?

Yavru Kediye Süt Verilir Mi?

Annelerinden emziremeyen yavru kedilerin biberonla beslenmesi gerekir. Bir evcil hayvan dükkanından yavru kedi boyutunda bir şişe ve özel yavru kedi sütü ikame sütü satın almanız gerekecektir. Fakat bu işlemi yapmaya başlamadan önce yavru kediye süt verilir mi ve benzer yanıt bekleyen sorulara cevap bulmanız gerekmektedir.

İçindekiler

    Yavru Kediye Süt Verilir Mi?

    Yavru kedi emmeye başlamalıdır. Olmazsa, çenesini meme ucuyla gıdıklayarak refleksini uyarmanız gerekebilir. Yavru kedi doymuş ve istemez görünene kadar beslemeye devam edin. Yani evet, yavru kediye süt verilebilir, ancak asıl cevaplanması gereken soru yavru kediye süt verilir mi sorusundan ziyade yavru kediye nasıl süt verilmelidir.

    Sadece süt yavru kediler için özel olarak formüle edilmişse. Yavru kedilerin sindirim sistemi yetişkin kedilerden farklıdır ve inek sütünü sindiremezler. Evcil hayvan mağazalarında bulunan birçok yavru kedi sütü ikamesi markası vardır.

    Yavru kedi süt ikamesi, süt benzeri bir sıvı oluşturmak için suyla karıştırılan bir tozdur. Tozun çok fazla veya çok az karıştırılması yavru kedi için sağlık sorunlarına yol açabileceğinden paket üzerindeki talimatları takip etmek önemlidir. Yavru kediler katı mama yiyebilecek yaşa gelene kadar yavru kedi sütü ile beslenmelidir. Katı yiyecekler yedikten sonra inek sütüne veya suya geçebilirler.

    Yavru Kediler Hazır Süt İçer Mi?

    Yavru kediye süt verilir mi Sorusundan sonra ikinci önemli olan sorunun cevabı Evet, yavru kediler hazır süt içebilir, ancak bu onlar için en iyi seçenek değildir. Hazır süt insan tüketimi içindir ve yavru kediler için özel olarak formüle edilmiş süt kadar besleyici değildir. Seyreltilmemiş süt sindirim sorunlarına neden olabileceğinden, yavru kedinize vermeden önce sütün uygun şekilde seyreltildiğinden emin olmak da önemlidir.

    Yavru kedilerin düzgün bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için çok fazla besine ihtiyacı vardır ve hazır süt, yavru kedi sütü formülü ile aynı besin değerine sahip değildir. Ek olarak, yavru kedilerin yetişkinlerden daha fazla su tüketmesi gerekir, bu nedenle onlara zaten seyreltilmiş süt vermek dehidrasyonu önlemeye yardımcı olabilir. Yavru kedinize anında süt vermeyi seçerseniz, önce veterinerinize danışın ve yavru kedinize ne kadar ve ne sıklıkla besleyeceğiniz konusunda tavsiyelerine uyun.

    Kedilere Sıcak Süt Verilir Mi?

    Kediler genellikle süt sevgileriyle tanınırken yavru kediye süt verilir mi onlara ısıtılmış süt vermenin uygun olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Ne de olsa, yatmadan önce genellikle güzel bir bardak ılık sütün tadını çıkarırız. Kedinize arada sırada bir tedavi olarak ılık süt vermeniz gayet iyi. Hatta bazı kediler onu soğuk süte bile tercih edebilir! Sadece çok sıcak yapmadığınızdan emin olun, çünkü haşlama sütü kedinizin tüketmesi için acı verici olabilir.

    Kedinize sütünde biraz fazladan bir şey vermek istiyorsanız, az miktarda bal eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu sadece sütü kediniz için daha lezzetli hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda onlara bazı ek besinler de sağlayacaktır. Ne yaparsanız yapın, kedinize D vitamini ile güçlendirilmiş inek sütü vermekten kaçının. Bu insanlar için iyi olsa da kediler için toksik olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

    Yavru Kedilere Nasıl Süt İçirilir?

    Yavru kedilerin düzgün büyümek ve gelişmek için süt içmeleri gerekir. Ancak, onlara süt içirmek bazen zor olabilir. Yavru kedilerinize süt içirmek için birkaç ipucu:

    • Temiz bir kase veya bardak kullanın. Kase veya bardağın temiz olduğundan ve önceki sıvılardan kalan kalıntılardan arınmış olduğundan emin olun. Bu, yavru kedinizin zararlı bakterileri değil, yalnızca sütü içmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.
    • Sütü biraz ısıtın. Yavru kedilerin, vücut sıcaklıklarına daha yakın olduğu için biraz ılık süt içmeleri daha olasıdır. Sütü birkaç saniye mikrodalgada ısıtabilir veya kaseyi veya sütü bir iki dakika sıcak suda bekleterek ısıtabilirsiniz.
    • Küçük bir kase veya bardak kullanın. Küçük bir kase ya da bardak, yavru kedinizin boğulmasını önleyecek ve sütü içmesini kolaylaştıracaktır.
    • Parmağınızı süte batırın ve yavru kedinize sunun. Bazı kedi yavruları bir kaseden veya bardaktan süt içmekte daha tereddütlüdür. Bu durumda parmağınızı süte batırıp yavru kedinize vermeyi deneyin. Parmağınızdaki sütü yalayıp kaseden veya bardaktan içmeye başlama olasılıkları daha yüksek olabilir.
    • Sabırlı olun. Yavru kedinizin süt içmeye alışması biraz zaman alabilir. Sabırlı olun ve kendi başlarına içmeye başlayana kadar onlara sunmaya devam edin.

    Yavru kedilerin bakımlarını üstlenmeden, kedi sahiplenmeden önce tüm araştırmaları yapmalı ve yeni dostunuzu deney ürünü olarak kullanmamalısınız. Araştırma yapmadan, maddi ve manevi olarak hazırlık yapmadan yapılan sahiplenmelerin çoğu iki taraf için de olumsuz sonuçlanmaktadır.

    Pet_Paw 2424 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor