Alman Çoban Köpeği Kulakları Ne Zaman Dikleşir?

Alman Çoban Köpeği Kulakları Ne Zaman Dikleşir?

Alman çoban köpeği kulakları ne zaman dikleşir, hayvan severler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Yeni sahiplendiğiniz dostunuzun ne zaman kulaklarının dikleştiğini araştırıyorsanız bu yazımız tam size göredir. Sizler için bu konu hakkında bilgi vermekteyim.

İçindekiler

    Alman Çoban Köpeği Kulakları Ne Zaman Dikleşir?

    Sahiplenilen ve beslenilen bu uysal köpeklerin, zamanla kulaklarının kendi cinsleri doğrultusunda dikleşip sertleştiği bilinmektedir. Bu durumun tamamen sahip oldukları genetik sebeplerle ilgisi olduğu söylenir. Alman çoban köpeği kulakları ne zaman dikleşir diye baktığımızda, ortalama olarak 1 veya 6 aylıkken kulakları dikleştiği gözlemlenir.

    Alman çoban köpeği kulakları ne zaman dikleştiği birçok faktöre göre ayrılmaktadır. Bu dostlarımızın dişi ve erkek oluşları en önemli faktörler arasında yer alır. Bu gruplandırmada, kulaklarının dikleşme zamanlarını ciddi oranda etkilemektedir. Erkek alman çoban köpeği kulakları 4 aylık olana kadar düşüp tekrar dikilmektedir. Dişilerde bu durum biraz daha uzun sürer. Dişiler 6 aylık olana kadar kulakları sürekli düşüp tekrar dikleştiği gözlemlenmiştir.

    Kulakları hiç dikleşmeyen cinsleri de kendi içlerinde bulunmaktadır. Bu durum genelde safkan olmayan cinslerinde görünür. Zamanla kırmaların kulakları ya çok geç ya da hiç dikleşmeden kalmaktadır. Kırma bir alman çoban köpeğinin kulakları 5 veya 10 ay arasında dikleştiği söylenmektedir.

    Alman Çoban Köpeği Kulağı Nasıl Dikleştirilir?

    Alman çoban köpeği kulakları ne zaman dikleştiği sorusunun yanı sıra bu süreçte, alman çoban köpeği kulağı nasıl dikleştirilir sorusu da hayvan severler tarafından sıkça sorulmaktadır. Bazı cinslerin çok erken bir şekilde kendiliğinden kulakları dikleşirken, bazı türlerin yardıma ihtiyaçları vardır.

    Eğer kulakları sürekli düşük görünüyor ise bu konuda yardımcı aparatlar satılmaktadır. Bu aparatlar kulaklarının dikleşmesinde yardımcı olmak için üretilmişlerdir. Köpeğiniz 4 ila 8 aylık olduğunda bu aparatları takabilirsiniz. Alman çoban köpeğinin kulaklarının düşmeden dikilmesine bu aparatlar sayesinde takviye olmuş olursunuz.

    Alman Çoban Köpeği Kulağı Neden Dik Olmalı?

    Bu sevimli dostlarımızın kulakları genetiklerinden ötürü dik ve serttir. Yavruyken kulakları olmaz. Erişkin olana kadarki süreçte kulakları yavaşça dikilmektedir. Bazı cinsler yavruyken, ufak da olsa sarkık kulaklara sahiptirler ve onlar için bu süreç daha hızlı işler.

    Alman çoban köpeğinin kulağının neden dik olması gerektiği konusunda uzmanların net görüşleri vardır. Bunlardan biri tamamen genetik sağlıkları ile ilgisi olduğu yönündeyken, bir diğeri ise kulakları dik olan köpeklerin daha iyi işittikleri sebebine bağlıdır.

    Pet_Paw 1001 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor