Arama Kurtarma Köpeği Proteo Neden Öldü?

Arama Kurtarma Köpeği Proteo Neden Öldü?

Ülkemizde yaşanan felaket yeni kahramanlar tanımamıza, bazılarını da kaybetmemize neden oldu. Böyle acı günlerde Proteo neden öldü sorusuna yanıt arayan insanlar gördüğünüze şaşırmamalısınız. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden birisiyle hayatımıza giren, hayat kurtarmak için gelen Proteo tam da bugün bilinmesi, araştırılması gereken bir kahraman.

İçindekiler

    Köpek Proteo Kimdir?

    Ülkemizin yaşadığı felaket sonrası tüm dünya insanları yardım kampanyaları düzenliyor, spor müsabakalarında törenler yapılıyor. En önemlisi enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için onlarca ülkeden isimlerini, dillerini bilmediğimiz kurtarma ekipleri Hatay’a, Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a, Malatya’ya geliyorlar. Bu ekiplerin arasında da adına yeni yeni aşina olduğumuz bir kahraman vardı, Proteo.

    Bölgeye gönderilen destekler arasına köpek, kedi mamaları koyarak evcil hayvanları unutmadığımızı göstermeye çalışıyoruz, onlar da bizleri unutmuyorlar. Proteo, Meksika’nın arama kurtarma ekibi tarafından özenle yetiştirilmiş kahraman bir arama kurtarma köpeği. Meksikalı ekiple birlikte ülkemize geldiğinden beri neredeyse aralıksız, uykusuz çalışmalara katıldı ve onlarca insanımızı kurtardı. Alman Çoban Köpeği olan Proteo hakkında bazı üzücü haberler dolaşıyor.

    Proteo Öldü Mü?

    Meksika hükümeti tarafından Meksikalı profesyonel ekiple birlikte ülkemize gelen kahraman köpeklerden sadece bir tanesiydi, Proteo. Arama kurtarma faaliyetlerinde öylesine aktif ve başarılı rol oynuyordu ki dinlenmeye hiç vakti yoktu, bölgede emek veren herkes gibi. Son haberlere ve Meksika cephesinden gelen açıklamalara göre Proteo’nun hayatını kaybettiğini öğrendik. Deprem bölgesinin hala tehlikeli olması Proteo neden öldü sorusunu akıllara getiriyor.

    Arama Kurtarma Köpeği Proteo Neden Öldü?

    Meksikalı arama kurtarma ekibinin (Sedena) bir üyesi tarafından yayınlanan videoda tüm ekip arkadaşları Proteo’ya sonsuz teşekkürlerini iletti. Meksika Sağlık Bakanlığı “Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz, görevini başardın” açıklamasını yaptı. Gün içerisinde ekibin Proteo’nun kaybı için bir tören yaptığına da şahit olduk. Törenin görüntüleri sosyal medya hesaplarınca paylaşılmıştı.

    Proteo Neden Öldü?

    Arama kurtarma köpeği Proteo neden öldü sorusunun yanıtı ne olursa olsun içimiz rahatlamayacak. Proteo ülkemize geliş nedeni olan enkaz altından can kurtarma operasyonu sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. En azından şimdilik açıklanan bilgilerle bu kadarını söyleyebiliriz. Meksikalı ekibin Proteo ile birlikte onlarca insanın hayatını kurtardığını biliyor ve hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz.

    Yaralılarımıza acil şifalar, kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Geçmiş olsun Türkiye. 

    Pet_Paw 3216 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor