Astronot Balığı Yan Yatıyor Neden?

Astronot Balığı Yan Yatıyor Neden?

Akvaryum balıklarının adeta kabadayısı olan Astronot balığı yan yatıyor sorunu bir çok kişinin rastlayabileceği bir durumdur. Henüz tecrübesiz kişilerin nedenini bilmediği bu durum hakkındaki doğru bilinen yanlışları düzeltmek için sizlere bu yazımızı hazırladık.

İçindekiler

    Astronot Balığı Yan Yatıyor Neden?

    astronot balığı yan yatıyor neden

    Akvaristliğe ilk defa başlayan kişiler akvaryumlarında bir Astronot balığı bulunmasını isteyebilirler. Ancak çoğu kişi Astronot balığı yan yatıyor durumuyla karşılaştığında buna neyin sebep olduğunu ve nasıl düzelteceklerini bilmez. Sizin de Astronot balığı yan yatıyor şikayetiniz varsa Astronot balığı özelliklerinden yan yatma altındaki nedenleri ve nasıl giderileceğini beraber öğrenelim.

    • Stres
    • Uygun su koşulunun olmaması
    • Akvaryum dekor ve kumuna müdahale etmek

    Astronot balığının yan yatmasına en çok sebep olan durumlar yukarıdaki listedeki nedenlerdir. Eğer sık sık kullandıkları dekorlara müdahale ederseniz ve akvaryum kumuyla oynarsanız strese girerek suyun yüzeyinde yan yatarlar. Yine su koşullarının onlar için uygun olmamasından dolayı olarak strese girebilirler. Eğer Astronot balığı hareketsiz bir şekilde yan yatıyorsa bunun iyiye bir işaret olmadığını kesinlikle söyleyebiliriz.

    Astronot Balıkları Neden Ters Yatar?

    Büyük bir heyecanla akvaryumunuza yerleştirmek için aldığınız Astronot balığınızın bir süre sonra ters bir şekilde yattığını gördüğünüzde paniğe kapılabilirsiniz. Sadece Astronot balığında değil tüm balık türlerinde ters yatma bir şeylerin yolunda gitmediğinin en önemli belirtisi olmaktadır. Peki Astronot balıkları neden ters yatar?

    • Hava kesesi rahatsızlığı
    • Kabızlık

    Astronot balıkları hava keselerinde bir rahatsızlık yaşadıkları zaman ve kabızlık çektiklerinde ters yatar. Bunun sebebi karın bölgelerinde oluşan şişlikten dolayı dengelerini sağlayamamalarıdır. Dengelerini kaybetmelerine neden olan bu durumlar Astronot balığı yan yatıyor sorunuyla karıştırılmamalıdır. Astronot balıkları neden ters yatar öğrendiğimize göre bu konu hakkında ne yapabileceğimize bir göz atalım.

    Astronot Balığı Ters Yatıyor Ne Yapmalıyım?

    Astronot balığı ters yatıyor ne yapmalıyım bir çok kişinin balığının ters yattığını gördüğünde panik halinde sorduğu sorudur. Onun ölmüş olabileceğini düşünerek ani kararlar vermeye çalışabilirsiniz. Bir şeylerin ters gittiğini gösteren bu durum karşısında nasıl davranmanız gerektiğini aşağıdaki liste sayesinde öğrenebilirsiniz.

    • Panik yapmayın.
    • Kabızlığa iyi gelen bir diyet uygulayın.
    • Durum devam ediyorsa veterinerinize başvurun.

    Astronot balığı ters yatıyorsa panik yapmadan buna sebebiyet veren durumları hatırlayın. Balığınız kabızlığa yakalanmış olabileceği için ona bir müddet yem vermeyi kesin. Veteriner hekiminize danışarak kabızlığın iyileşmesini sağlayacak bir diyet uygulayabilirsiniz. Eğer durum düzelmediyse balığınızı veterinere götürmeniz gerekebilir. Hava kesesi rahatsızlığının henüz bir çözümü bulunmadığı için bu konu hakkında yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur.

    Pet_Paw 5673 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor