Border Collie Kaç Yıl Yaşar?

Border Collie Kaç Yıl Yaşar?

.

Border collieler insanlarla en iyi anlaşan köpek türleri olarak bilinmektedir. Ne yazık ki her canlı gibi köpeklerde ölümsüz değildir. Onlara kaliteli ve sağlıklı yaşam sunmak siz sahiplerinin elindedir. Unutmayalım ki her canlı güzel ve uzun bir yaşamı hak eder. Border collie kaç yıl yaşar diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Border Collie Kaç Yıl Yaşar?

    Border collie köpek ırkları ortalama yaşam süreleri, yaşam kalitelerine bağlı olarak 10 yıl ile 15 yıl olarak değişim göstermektedir. Sağlıklı koşullarda beslenen bir border collie 17 yılda yaşadığı gözlemlenmiştir. Yaşam sürelerini uzatmak ya da kısaltmak onlarla ilgilenen sahiplerinin sorumluluğudur. Border collieler insan yaşına göre 65 yaş ile 85 yaş aralığında yaşarlar. Border collie kaç yıl yaşar sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Border Collie Evde Ne Kadar Yaşar?

    Border collieler köpekleri, aslında tarihten bu yana evcil hayvan olarak karşımıza çıkmamıştır. İlk çıktıkları dönemde avcılara yardım etmek amacı ve çoban köpeği olarak hayatımıza girmiştir. Bu süreç zamanla değişmiş ve şuan bildiğimiz gibi insanların evde dostları olmuşturlar.

    Border collie evde ne kadar yaşar diye sorduğumuzda, bu sorunun cevabı bulundukları ortama göre değişmektedir. İyi bakılmayan, ihmal edilen ve kısırlaştırılmayan border collielerin yaşam süreleri kısalmaktadır. Evde iyi şartlarla bakılan bir border collie köpeği 12 ile 17 yıl arasında yaşamaktadır.

    Border Collie Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Border collieler sokak şartlarında uzun süre yaşayamazlar. Soğuğu ve temiz olmayan ortamları sevmeyen sevimli dostlarımız, diğer hayvan türleri veya köpek türleri ile de anlaşamazlar. Eğer sokakta yaşayan bir border collie görürseniz onu sıcak ve kuru bir yere götürmeniz gerekmektedir.

    Bir border collie sokakta en fazla 7 yıl yaşayabilir. Bu durum iklim koşullarına ve beslenmelerine göre daha da kısalmaktadır. Sokakta yaşayan bu sevimli dostlarımız için evinizin önüne su ve biraz yiyecek koymayı ihmal etmeyin. Eğer bu canlılara biz sahip çıkmazsak yaşamları pek uzun sürmez.

    Border Collie Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler?

    Border collieler tüm köpek ırkları içinde en hassas ve kırılgan bir ırk olarak bilinmektedir. Border collie Yaşam süresini etkileyen birçok faktör bulunur. Bunların en başında sağlıksız ve ilgisiz bakım gelmektedir. Düzenli olarak veterinere götürülmemeleri, evde tutsak edilip dışarıda çok gezdirilmemeleri, yetersiz, yanlış ve zararlı besinlerle beslenmeleri de yaşam sürelerine etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Eğer iyi bakılmazlarsa çabuk hasta olabilirler. Hasta olduklarında iyi bakılmazlarsa üzücü bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsiniz.

    Pet_Paw 2053 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor