Border Collie Ne Kadar Büyür?

Border Collie Ne Kadar Büyür?

.

Ailemizin en sevimli üyelerinden olan border collie, uysal ve sevecen yapıları ile evcil hayvan olarak, insanlar tarafından en çok tercih edilen bir köpek türüdür. Eğer bu sevimli dostlarımızdan birine sahipseniz oldukça şanlı olduğunuzu söylemeliyim. Peki hiç Border collie köpekleri ne kadar büyür, kaç yaşına kadar büyür ve süs köpeği olup olmadığını merak ettiniz mi? Eğer merak ettiyseniz bu yazımız tam size göre.

İçindekiler

    Border Collie Ne Kadar Büyür?

    Ortalama bir Border collie yavru köpeği boyutu 10 cm ile 25 cm arasında olmaktadır. Border collie yavrusu, erişkin olduklarında yaklaşık olarak en az 40 cm en fazla 60 cm kadar büyümektedir. Sağlıklı bir Border collie büyümesi ile orantılı olarak ortalama 15 kg ile 25 kg ağırlığında olmaktadır. Dişi border colliler 40 ile 55 cm kadar büyümektedir. Erkek border colliler ise 45 cm ile 60 cm arasında büyürler. 60 cm uzunluğundan daha büyük bir border collie görülmemiştir. Border collie ne kadar büyür sorusunun cevabı bu şekildedir.  

    Border Collie Kaç Yaşına Kadar Büyür?

    Border collie ırkının yaşam süreleri, yaşam kalitelerine bağlı olarak 10 ile 12 yıl arasında değişmektedir. Buna bağlı olarak yavru bir border collie, erişkin olana kadar büyümeye devam etmektedir. Yavruluktan erişkinliğe geçişte, en az 25 en fazla 30 cm boy atarlar. Border collie kaç yaşına kadar büyür sorusunu sorduğumuzda, bunun cevabı şu şekildedir; Dişi border collie köpeği 12 aydan sonra ciddi ölçüde büyümeye başlar ve 7 yaşına geldiğinde büyümesi durur. Erkek border collie de ise bu süre biraz daha uzun sürmektedir. Erkek border collie köpeği 11 aylıkken ciddi ölçüde büyümeye başlar ve 8 yaşına geldiğinde büyümesi durmaktadır. 

    Border Collie Süs Köpeği midir?

    İnsanların son dönemde, evcil hayvan olarak en çok tercih ettiği tür border collie köpekleridir. Uysallıkları, sevecen tavırları ve çocuklarla iyi anlaşmaları ile bilinen bu tür, bilindiğinin aksine tarihten bu yana süs köpeği değildir. İlk çıktıkları dönemde av ve çoban köpeği olarak kullanılan bu ırk, zamanla hayvan severler tarafından koruma altına alınmış olup evcilleştirilmiştirler. Şuan ki dönemde border collieler süs köpeği olarak kabul edilmektedirler.

    Pet_Paw 1486 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor