British Shorthair Diş Bakımı

British Shorthair Diş Bakımı

Yedikleri şeylerden ya da darbeye bağlı travmalardan dolayı dental sorunlar yaşanabileceği için British Shorthair diş bakımı aksatılmadan yapılması gerekir. Dental rahatsızlıklar yaşam kalitelerini doğrudan etkileyecektir.

İçindekiler

    British Shorthair Diş Bakımı

    british shorthair diş bakımı

    Genellikle yediği mamaların ağız yapısına uygun olmamasından kaynaklı durumlarla ortaya çıkan dental rahatsızlıkların önüne geçmek için British Shorthair diş bakımı düzenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. İlk defa bu işlemi gerçekleştirecek tecrübesiz kişiler veteriner hekimlerden yardım alabilirler.

    Genellikle yumuşak tüy yapısına sahip diş fırçaları kullanarak British Shorthair diş bakımını yapabilirsiniz. Fakat bunu yaparken kedinizin nasıl tepkiler vereceğinden emin olamayacağınız için daima dikkatli ve nazik olmalısınız. Aksi taktirde vücudunuzda görmek istemeyeceğiniz bir takım çiziklere sahip olmanız olasıdır.

    British Shorthair Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

    British Shorthair özellikleri ve bakımında diş fırçalamanın yeri çok önemlidir. Bu yüzden British shorthair diş fırçalamasını düzenli bir şekilde yapmanız gerekir. Fakat bu uygulamayı yaparken onun uslu durup durmayacağını önceden kestirmemiz güç. Onu fazla rahatsız etmeyecek şekilde dişlerini fırçalamanız sizin açınızdan da iyi olacaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek British Shorthair dişlerini fırçalayabilirsiniz.

    • Kendinize bir yardımcı seçin.
    • Onu nazik bir şekilde kucağınıza alın.
    • Yavaşça dişleri gözükecek şekilde ağzını açın.
    • Diş fırçası yavaşça oval hareketler yaparak kullanın.
    • Diş etlerine zarar vermediğinizden emin olun.

    İlk kez British Shorthair diş fırçalama nasıl yapılır uygulayacak kişiler zorlanabilirler. Ancak onu yavruluk döneminden itibaren yavaş yavaş bu uygulamaya alıştırırsanız fazla zorluk çekmeyeceksiniz. Bu esnada herhangi bir diş macununun kullanılmaması gerekmektedir. Macunlarda bulunan kimyasallar ona zarar verebilir.

    British Shorthair Diş Yapısı Nasıldır?

    Sevimli tüylü dostunuzun ağız ve diş sağlığını korumak adına bilgi sahibi olmak istemeniz kadar doğal bir şey yoktur. Ancak British Shorthair diş yapısı nasıldır hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olabilmeniz için veteriner hekiminizin yardımına ihtiyaç duyarsınız. Bu konu tüketebileceği yiyeceklerden temizlik konusuna kadar etkili olmaktadır.

    Ön çenede ikisi altta ikisi üstte olmak üzere uzun ve sivri dört adet köpek dişi bulunmaktadır. Bu dişler yiyecekleri kavramaya ve parçalamaya yarar. Yan taraflarda bulunan dişler ise genellikle çiğneme görevini üstlenmektedir. British Shorthair diş bakımı ve British Shorthair diş yapısı nasıldır bu dişlere göre belirlenmektedir.

    Pet_Paw 1596 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor