British Shorthair Eklem Ağrısı Belirtileri

British Shorthair Eklem Ağrısı Belirtileri

Vücut yapılarından kaynaklı ya da çeşitli problemler sonucu ortaya çıkan British Shorthair eklem ağrısı kedinizin yaşam kalitesini adeta yok eden bir durumdur. Bütün gün hareketsiz bir şekilde yatmasına sebebiyet verecek kadar sancıya sebep olmaktadır.

İçindekiler

    British Shorthair Eklem Ağrısı

    british shorthair eklem ağrısı

    Kedilerin sorunsuz bir şekilde hareket etmesine yardımcı olan eklemler çeşitli nedenlere bağlı olarak ağrıya yol açabilir ve bu da British Shorthair eklem ağrısına yol açar. Onu hareketsiz bırakacak kadar ağrılı olan bu duruma neden olan sorunun giderilmesi mutlak suretle en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir.

    British Shorthair eklem ağrısı eklem zarlarını ve eklem içerisindeki sıvıları, tendonları ve kıkırdakları etkileyen rahatsızlıklardır. Bu da onların hareket ettikçe ağrı çekmesine neden olmaktadır. Hal ve hareketlerine gözle görülür derecede etki ettiği için bir şeylerin yolunda gitmediğinin sinyalini almak sahipler tarafından daha kolaydır.

    British Shorthair Eklem Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

    Gün içerisinde çok az hareket etme ve çoğunlukla uyuma British shorthair eklem ağrısı belirtileri nelerdir sorusuna verilebilecek yanıtlar arasında bulunmaktadır. Kemiklerin sorunsuz bir şekilde hareket edebilmesini sağlayan bu yapının ağrıya sebep olmasının sonucunda kediniz hemen hemen hiç hareket etmek istemeyecektir.

    Bir yada birden fazla eklemin sebebiyet verebileceği bu duruma ilişkin başka herhangi bir gözlemle yapmak zordur. British Shorthair eklem ağrısı belirtileri nelerdir öğrenerek kendinizi bu duruma hazırlıklı hale getirmek istiyorsanız önünüzdeki tek seçenek iyi bir gözlem yeteneğine sahip olmaktır.

    British Shorthair Eklem Ağrısı Nasıl Teşhis Edilir?

    Kediler atik, oyuncu ve meraklı yapılara sahiptirler. Birden bire neşelerini kaybedip hareketsizleşmeleri, eskisi kadar sık etrafta dolaşmamaları ve kendilerini sevdirmek için bile yerlerinden kalkmayarak günün çoğunda uyumaları British Shorthair eklem ağrısı nasıl teşhis edilir sorusuna verilebilecek en iyi yanıt olmaktadır.

    British Shorthair Eklem Ağrısı Nedenleri

    Tıpkı insanlarda olduğu gibi bu sorunlara sebebiyet veren durumlar birden fazla olabilir. British Shorthair eklem ağrısı nedenleri bir veya birden fazla sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu nedenler farklı rahatsızlıklardan kaynaklı olabileceği için veteriner muayenesine ihtiyaç duyulur.

    • Kanser
    • Enfeksiyon
    • Eklem yaralanması
    • Bağışıklık sorunları
    • Anormal gelişim
    • Yaşın ilerlemesi
    • Sağlıksız beslenme

    Yukarıda saydığımız sebepler kesinlikle British Shorthair eklem ağrısı nedenleri arasındadır diye bir seçenek söz konusu değildir. Fakat unutulmamalıdır ki bu rahatsızlığa neden olabilecek durumlar belirlenmek istendiğinde yukarıdaki listede bulunan durumlar sizlere yolunda gitmeyen bir şeylerin sinyallerini veriyor olabilir.

    British Shorthair Eklem Ağrısı Tedavisi

    Dokularda meydana gelen bozulmayla ortaya çıkan bu durumda British Shorthair eklem ağrısı tedavisi için uygulanabilecek bir takım metotlar mevcuttur. Ancak veteriner hekim tavsiyesinde ve gözetimi altında uygulanması gerektiği unutulmamalıdır. Doğru tedaviler yanlış uygulandığında daha kötü sonuçlara yol açabilir.

    • Cerrahi müdahale
    • Sağlıklı beslenme
    • Aşırı kilodan uzak durma
    • Stresten uzak durma
    • Yaralayıcı eylemlerden uzak durma
    • İlaç ve antibiyotik tedavileri

    Dokularda meydana gelen hasar geri döndürülemeyecek durumda olduğunda cerrahi müdahale ile birlikte alınmaktadır. Sağlıklı beslenmenin de British Shorthair eklem ağrısı tedavisi üzerinde çok büyük bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Fazla vücut ağırlığı da baskı yapacağından bu soruna yol açar. İlaç tedavisi ise veteriner gözetimi altında gerçekleştirilmelidir.

    British Shorthair Eklem Ağrısı Nasıl Engellenir?

    Kedinizin bu ciddi problemle karşı karşıya kalarak yaşam kalitesini kaybetmesini istemiyorsanız British Shorthair eklem ağrısı nasıl engellenir konusu hakkında araştırma yaparak bilgi sahibi olmak istemeniz doğaldır. British Shorthair özellikleri ve bakımı onun sağlıklı bir şekilde hayatını yaşaması için almanız gereken bir takım önlemleri barındırır.

    • Sağlıklı beslenme
    • Düzenli egzersiz
    • Yaralanmalardan uzak durma

    Düzenli olarak egzersiz yapan ve sağlıklı beslenen kediler için British Shorthair eklem ağrısı nasıl engellenir diye endişe duymanıza gerek yoktur. Ancak yaralanma durumlarında sahipleri tarafından yapılabilecek fazla bir şey bulunmadığı için ev içerisinde ve dışarıda aktivite yaparken onun zarar görmemesi için daima tetikte olmalısınız.

     

    Pet_Paw 13937 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor