British Shorthair Obezite Problemi

British Shorthair Obezite Problemi

Aşırı kiloya bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan birisi olduğu için British shorthair obezite problemi sık sık rastlanabilen bir durumdur. Önüne geçilmediği taktirde çok ciddi sağlık sorunlarına neden olacağı için sahipler tarafından durum kontrol altında tutulmalıdır.

İçindekiler

    British Shorthair Obezite Problemi

    british shorthair obezite problemi

    Günlük olarak tüketmesi gereken miktarlar genellikle veteriner hekimler tarafından tavsiye edilir ve sahipler tarafından doğru bir şekilde uygulanırsa British shorthair obezite problemine rastlanmaz. Ancak sağlıksız yiyeceklerin tüketimine izin verilmesi ve düzensiz beslenmenin sonucunda bu rahatsızlıkla karşılaşmak mümkün olacaktır.

    British shorthair obezite problemi doğru beslenme şekilleri uygulandığı taktirde ya hiç ortaya çıkmaz ya da eğer varsa ortadan kaldırılabilir. Bu hastalığın ortaya çıkmaması adına sağlıklı, dengeli ve düzenli bir beslenme gerekir. Veteriner hekimlerde tarafından sık sık durum takibi yapılmalı ve tedavi planı buna uygun olarak hazırlanmalıdır.

    British Shorthair Çok Yiyor Ne Yapmalıyım?

    Kediniz sürekli yemek yemek istiyorsa bunun önüne geçmek için çok dikkatli olmanız gerekir. British Shorthair çok yiyor ne yapmalıyım diye merak eden çoğu kişi kedisinin mamalara rahatlıkla ulaşamayacağından emin olmalıdır. Bunun yanı sıra yavruluk döneminde gerçekleştirilen eğitimler de faydalı olabilmektedir.

    British Shorthair Kilo Tablosu

    Kedilerin yaşları ve kiloları orantılı bir şekilde olmalıdır. Obez olan British Shorthairlarda bu durumu gözlemlemek daha kolaydır. Yaşa  bağlı olarak değişebilen bu tablo kedinizin sağlık durumu hakkında önemli ipuçlarını barındırmakla kalmaz aynı zamanda beslenme düzeyini belirlemenize de yardımcı olur. British Shorthair kilo tablosu aşağıdaki gibidir.

    British Shorthair Kilo Tablosu

    Yaş

    Erkek

    Dişi

    3 Ay

    1.4-1.8kg

    1.3-1.7kg

    4 Ay

    1.9-2.5kg

    1.8-2.4kg

    5 Ay

    2.3-3.0kg

    2.0-2.7kg

    6 Ay

    2.5-3.2kg

    2.3-3.0kg

    7 Ay

    2.7-3.5kg

    2.5-3.2kg

    8 Ay

    3.0-3.7kg

    2.7-3.5kg

    9 Ay

    3.2-3.9kg

    3.0-3.7kg

    10 Ay

    3.5-4.2kg

    3.3-4.0kg

    11 Ay

    3.7-4.3kg

    3.5-4.3kg

    1 Yıl

    3.9-4.5kg

    3.7-4.2kg

    3 Yıl

    4.3-5.0kg

    3.9-4.5kg

    Yaşamlarının belirli aralıklarında bu oranların dışına ufak da olsa çıkabilseler de genellikle bu oranlara sahip olmaları sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini ve sağlıklı bir şekilde beslendiklerini göstermektedir. Aşırı kilolu British Shorthairlar gözle görülür bir şişmanlığa sahip olacağı için bunu teşhis etmek kolaydır.

    British Shorthair Kaç Kilo Olmalı?

    Her canlı boyutlarına bağlı olarak belirli bir kilo ağırlığı arasında en sağlıklı halini koruyacaktır. Bunun için beslenme düzenine çok dikkat edilmesi gerekir. British shorthair obezite problemi ile karşılaşmamak adına sahip olduğunuz British Shorthair kaç kilo olmalı sorusunun yanıtını bilmeniz gerekir.

    British Shorthair kaç kilo olmalı sorusuna erkeklerinin ortalama olarak 5 ila 10 kilogram olurken dişilerde ise bu aralık 3,5 ve 6,5 kilogram aralığı arasındadır. British Shorthair özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak, onların en sağlıklı kilo aralıklarına sahip olması konusunda yardımcı olmaktadır.

    Pet_Paw 11629 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor