Cennet Papağanı Neler Yer?

Cennet Papağanı Neler Yer?

Popüler evcil kuş türlerinden biri olan cennet papağanı, insanlar tarafından çok sevilmektedir. Eğer sizde bu tatlı kuş türü sahibiyseniz veya beslemekteyseniz, cennet papağanı neler yer diye merak etmiş olmalısınız. Sahip oldunuz kuşunuzun uzun bir yaşam sürmesini istiyorsanız beslenme düzenine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tatlı dostlarımız ne yer birlikte bakalım.

İçindekiler

    Cennet Papağanı Neler Yer?

    Cennet papağanlarına, verilen besinler 12 aylık olduktan sonra dikkat edilmesi gerekmektedir. Diğer kuş türlerine oranla daha hassas bir bünyeye sahiptirler. Sorumsuz ve dikkatsiz bir şekilde beslendiklerinde hasta olabilirler. Bu sevimli dostumuzun uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız yedikleri besinlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Son dönemde cennet papağanı neler yer konusu oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir.

    Minik ve sevimli dostlarımız diğer evcil kuşlar gibi kuşyemleri ile beslenmektedir. Fakat bizim bildiğimiz kuşyemlerinden farklı olarak kendilerine özel üretilen yemleri ile beslenmeleri gerekmektedir. Cennet papağanlarının yemlerinin içeriği yulaf destekli olmalıdır. Yulaf papağan için sağlıklı bir besin kaynağı olarak bilinmektedir.

    Bu papağan cinsleri rengârenk tüyleri ve sevimli yüzleri ile oldukça dikkat çekicidirler. Bu nedenle de çocukların ve yetişkinlerin gözdesi haline gelmiştirler. Papağanınıza verdiğiniz yemlerin içeriği nelerden oluşmalıdır diye bakacak olursak bunun cevabını sizler için aşağıda vermekteyim. Bakalım cennet papağanı neler yer;

    • Yulaf
    • Bitki tohumu
    • Kabak
    • Beyaz darı
    • Ay çekirdeği
    • Mısır

    Yukarıda yazılan besinler, cennet papağanınızın kuşyeminde tercih edebileceğiniz besinlerden oluşmaktadır. Papağınıza verdiğiniz besinlerin içeriği unutmayın ki çok önemlidir. Bunlara ek olarak suluklarına ve yemlerine ekstra vitamin takviyeler yapmanız da cennet papağanı sağlığı açısından oldukça önem taşımaktadır.

    Cennet Papağanı Kaç Öğün Yer?

    Cennet papağanları günde en az 2 en fazla 3 kez beslenmeleri gerekmektedir. Bu durum papağanınızın sağlık durumuna ve ihtiyacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Rahatsızlanan bir cennet papağanı yemeden kesilebilir. Bu gibi durumlarda profesyonel bir yardıma başvurmak en doğru olan olacaktır. Kuşunuzun en az 2 öğün yediğinden emin olmanız gerekir.

    Cennet papağanları açlığa çok fazla dayanamaz. Oldukça hassas bir papağan türü olarak bilinmektedirler. Beslemeyi unuttuğunuz papağanınız hasta olurlar veya daha kötüsü açlıktan hayatlarını kaybedebilirler.

    Cennet Papağanı Kuş Yemi Yer Mi?

    Cennet papağanları kuşyemleri ile beslenirler fakat oldukça hassas kuş türleri olarak bilinmektedir. Her türlü kuşyemi sağlıkları açısından doğru olmamaktadır. Bu nedenle Kendileri için üretilen özel kuşyemleri ile beslenmeleri gerekmektedir. Cennet papağanın yem içeriği oldukça dikkat edilmesi gereken konudur.

    Pet_Paw 1033 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor