Depremden Kurtarılan Köpeğe Nasıl Müdahale Edilir?

Depremden Kurtarılan Köpeğe Nasıl Müdahale Edilir?

Ülkemizin içinde bulunduğu konum ve ayaklarımızın altından geçen fay hatları düşünüldüğünde depremden kurtarılan köpekler için bilgi sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Biz insanların hayatlarının ciddi anlamda riskli olduğu süreçlerde bize muhtaç olan evcil hayvanların da ihtiyaçlarını gözetmek zorundayız.

İçindekiler

    Depremden Kurtarılan Köpeğe Nasıl Müdahale Edilir?

    Gündelik hayatımızda köpeklerin bizlere olan ihtiyacı barınma ve beslenme ile sınırlıdır. Bu süreçte sahiplenme gibi bir adım ileriye giden köpek sahipleri için sağlık da sorumluluklar arasında yer almaktadır. Bir köpeğin depremden kurtarılmak gibi ani ve aşırı şartlarda kontrol edilmesi gereken, müdahale edilmesi gereken bölgeleri vardır. Depremden kurtarılan köpeklere nasıl müdahale edilir konusuna daha yakından bakalım.

    Köpeklerin enkaz altından kurtarılması hemen kutlanması gereken, köpeğin sağlıklı olduğunu gösteren bir durum değildir. Depremden kurtarılan köpeğin gerçekten sağlıklı olup olmadığını anlamak için iç kanama ve ezilme, kırılma sorunlarına yakından bakılmalı ve köpeğin acil müdahale ihtiyaçları giderilmelidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de doğru müdahale köpeğin ani hareket etmemesini ve kontrollerini sağlamaktır.

    Depremden Kurtarılan Köpeğe Su Verilir Mi?

    Toz ve duman köpeklerin hayal edilemeyecek kadar susamasına neden olabilir. Tozun ve dumanın yanında susuz geçen süre de köpeklerin ihtiyaçlarının artması için çok büyük bir etkendir. Köpekler enkaz altında kalmadığında, sadece deprem bölgesinde susuz kaldıklarında suyunuzu köpeklerle paylaşmanızda hiçbir problem yoktur. Köpek ihtiyacı olan suyu içtikten sonra en önemli gereksinimlerinden birisini tamamlamış olacaktır.

    Fakat her köpek depremden doğrudan etkilenmeyecek kadar şanslı değildir. Özellikle evlerimizde yaşayan köpekler evlerle birlikte enkaz altında kalabilirler. Uzun süreler enkaz altında kalan köpeklerin aniden su içmesi asla tavsiye edilmez. Her ne kadar içiniz acısa da köpeğin susuzluğunu sadece damar yoluyla geçirmeniz gerekmektedir, bunun için de sağlıkçılara ihtiyacınız olacaktır. Köpek susuzluktan ciddi kayıplar yaşıyorsa suyla dudaklarını ıslatabilirsiniz. Ani su tüketimi böbreği uzun süredir çalışmayan köpekler için ciddi anlamda zararlı olabilir.

    Enkaz Altından Çıkan Köpek Ne Yer?

    Köpekler kendi kendilerine yemek bulabilen, çöplerden, artıklardan beslenebilen canlılar değildir. Özellikle daha önce sahiplenilmiş köpeklerin beslenmeleri için insanlara ihtiyaçları vardır. Depremden kurtarılan köpekler insanlara neredeyse tamamen muhtaçtır. Bir köpeğin böylesine ciddi felaketten kurtulması için minimum şekilde beslenmesi gerekmektedir.

    Köpekler depremi hisseder mi adlı içeriğimizde de köpeklerin duyamadığımız sesleri duyabildiklerinden bahsetmiştik. Depremin ve çevrenin sesleri köpeğin çok ciddi anlamda endişelenmesine ve tedirgin olmasına neden olmaktadır. Köpekler bu kadar tedirginken kolay kolay beslenemezler ve öncelikle sağlık sorunlarının giderilmesini beklerler. Köpeğin açlıktan öleceğini düşünüyorsanız yakınınızda olan her yemek ürününü köpeklerle paylaşabilirsiniz.

    Pet_Paw 337 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor