E Devlet Üzerinden Nasıl Hayvan Sahiplenilir?

E Devlet Üzerinden Nasıl Hayvan Sahiplenilir?

Sokaklarda yaşayan hayvanlarla ilgili projeler her zaman hayvan severleri mutlu edemiyor olabilir fakat sizlerle paylaşacağımız taze haberimiz her kedi ve köpek severi mutlu edecektir. E-Devlet üzerinden hayvan sahiplenmenin artık mümkün olduğuna dair söylentiler yayılmaya başladığına göre en çok soruların soruları yanıtsız bırakmak olmaz.

İçindekiler

    Barındaklardan nasıl köpek sahiplendiği hakkında uzun uzadıya bahsettiğimiz içeriğimizde barınaktaki hayvanlara ulaşmanın her zaman kolay olmadığını söylemiştik. İsteyen herkese sorgusuz sualsiz hayvan teslim edilmemeli ve edilmiyor. Bu süreçler hayvan severleri uzaklaştırmasın diye bazı belediyelerin online bir proje üzerinde çalıştığını biliyorduk, E-sahiplen.

    E-Devlet Üzerinden Hayvan Sahiplenilir Mi?

    Kısa bir zaman öncesine kadar bu soruya keşke yanıtı vermekten öteye gidemezdik fakat ilk olarak Can Özbey'in haberiyle öğrendiğimiz kadarıyla Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı anlaşmalı belediyeler konu üzerinde çalışmaya başlamışlar hatta sonuç alma aşamasına geçmişler bile. Kısaca yanıtlamak gerekirse evet, artık e-devlet üzerinden hayvan sahiplenebilirsiniz.

    Sokakta yaşayan canlıların ne kadar zorlandığı düşünüldüğünde belediyelerin böylesine aktif bir çalışmaya imza atmaları hem dostlarımız için hem de kedi ve köpek severler için faydalı olacaktır. Barınaktan hayvan sahiplenmek isteyen ama süreçten çekinen insanlar için harika bir haber olan esahiplen bültenine daha yakından bakalım.

    E-Devlet Üzerinden Nasıl Hayvan Sahiplenilir?

    Artık E-Devlet üzerinden, E-Sahiplen başlığı altında bakıma muhtaç hayvanları sahiplenebileceğinizi biliyoruz. Peki, tam olarak bu işlemleri nasıl gerçekleştireceksiniz, e-devlet ile nasıl hayvan sahiplenilir? Haberin gündeme düşmesiyle birlikte en çok sorulan sorular arasında olan bu soruyu da açıklayıcı bir şekilde yanıtlamaya çalışalım.

    • E-Devlet'e giriş yapın.
    • E-Sahiplen bültenini açın.
    • Size en yakın barınağı seçin.
    • Üç aşamalı sorgu sistemini tamamlayın.
    • Son sorularınızı sorun ve işlemi sonlandırın.

    Sizler için hazırladığımız listeden de anlayabileceğiniz gibi doğrudan bir barınağa gidip hayvan sahiplenmekten çok daha kolay ve cazip olan e-sahiplenme sayesinde tamamen güvenilir sahiplenme sürecinden geçebilirsiniz. Sistemin öne çıkan detaylarından birisi de sahiplenmek istediğiniz hayvanla ilgili tüm sorularınızı barınak çalışanlarının yanıtlayacak olmasıdır.

    Hangi İllerde EDevlet İle Hayvan Sahiplenilir?

    İlk olarak nispeten daha küçük çapta bir proje olarak hayata geçirilmesine rağmen zamanla daha fazla büyümesi ve bir şekilde tüm ülkeye yayılması beklenen e-sahiplen, anlayacağınız gibi anlık olarak her ilde aktif durumda değil. Sadece sistemin aktif olduğu illerde ve belediyelerde başlayan çalışma sayesinde barınaklardan hayvan sahiplenebilirsiniz.

    • Ankara Keçiören Belediyesi
    • İstanbul Büyükçekmece Belediyesi
    • İstanbul Bağcılar Belediyesi

    Başlangıç etabında iki farklı il ve üç belediyede aktif edilen sistemin henüz yeteri kadar büyümediğini düşünüyor olabilirsiniz. Fakat hayata geçirildiği illere ve belediyelere bakacak olursanız en çok sahiplenmeyi bekleyen hayvanın olduğu bölgelerde sistemin aktifleştirildiğini anlayabilirsiniz. Umarız proje amacına ulaşır ve bakıma muhtaç hayvanlar doğru evlere kavuşur.

    E-Sahiplen Nedir?

    Bahsettiğimiz haberi ve E-Devlet üzerinden nasıl hayvan sahiplenilir sorusunun yanıtını ilk kez duyuyorsanız E-Sahiplen nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Petarkadaş ailesi olarak yıllardır ücretsiz sahiplendirmenin yaygınlaşmasını ve benimsenmesini destekliyoruz. E-Sahiplen adı verilen proje E-Devlet üzerinden barınaktaki hayvanların sahiplenilmesini amaç olarak benimsemiştir. 

    Fiziksel olarak barınaklara ulaşmanıza gerek kalmadan, resmi evrak detaylarını daha hızlı atlayarak geçerek barınaktaki hayvanlara evinizin kapılarını açmak istiyorsanız kesinlikle E-Sahiplen ile tanışmalısınız. E-sahiplen özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız tek ihtiyacınız olan E-Devlet şifreniz ile E-Devlet kapısına giriş yapmaktır.

    E-Sahiplen Ücretsiz Mi?

    Petbul üzerinden sizlerle sahiplendirme ilanlarını buluşturmaya çalışırken en çok dikkat ettiğimiz durumların başında sahiplendirme/sahiplenme işlemlerinin ücretsiz olarak gerçekleştirilmesi gelmektedir. Hayvanların ticari amaçlarla kullanılmasına karşı olmamızla birlikte sağlıklı bir sahiplenmenin de ücretsiz olması gerektiğini düşünüyoruz. Peki, E-Sahiplen ücretsiz mi?

    Belediyelerin ve barınakların da temel amacı para kazanmak değil, insanlara ve hayvanlara destek vermek, sağlıklı olmalarını sağlamak olduğu için E-Sahiplen tamamen ücretsiz bir uygulamadır. E-Devlet üzerinden hayvan sahiplenirken hiçbir ücret ödemenize gerek kalmaz. Tabi sahiplenme sonrası yeni ev arkadaşınız için bazı harcamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz, hazır olmakta fayda var.

    Pet_Paw 699 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor