Exotic Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

Exotic Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

Kendinizi bakmaktan alı koyamayacağınız yüz ifadeleriyle Exotic Shorthairler en popüler kedi cinsleri arasındaki yerini koruyor. Exotic Shorthair kaç yıl yaşar sorusunun gündemdeki yerini korumasının asıl sebebi bu kedilerin sahip olduğu popülerliktir. Bu yazımızda sizlere Exotic Shorthair yaşam süresi dışında birkaç bilgi daha vereceğiz.

İçindekiler

    Exotic Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

    exotic shorthair kaç yıl yaşar

    Yalnız yaşıyorsanız ya da kalabalık bir aileniz varsa evcil hayvanlar, özellikle kediler, ailenize yeni bir neşe katmak için harika bir seçenektir. Hem günün stres ve yorgunluğunu unutup eğlenceli vakit geçirebileceğiniz hem de ailenizin küçük fertleriyle birlikte büyüyebilecek bu sevimli canlılar hakkında en çok merak edilen soru Exotic Shorthair kaç yıl yaşar sorusudur.

    Exotic Shorthair kedilerin ortalama olarak 12-15 yıllık bir yaşam süresi vardır. Bu süre boyunca aileleriyle bir arada yaşayarak unutulmaz hatıralar biriktirebilirler. Sağlıklı bir şekilde kaliteli bir hayata sahip olmak için sahiplerinin bakımına muhtaç durumdadırlar. Bu yüzden kedinizin uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olmasını amaçlıyorsanız Exotic Shorthair kaç yıl yaşar konusu hakkında üzerinize düşen sorumlulukları bilmeniz gerekir.

    Exotic Shorthair Evde Ne Kadar Yaşar?

    Kediler insan bakımına muhtaç olduğu için evde beslenmelidir. İnsanla birlikte yaşadıklarında çok daha sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olduklarını söylememiz yanlış olmayacaktır. Bir Exotic Shorthair kedi sahiplenmek istiyorsanız onu ev ortamında beslemenizi tavsiye ediyoruz. Zira Exotic Shorthair evde 15-17 yıla kadar yaşayabilir. Bu süreyi en çok ona nasıl baktığınız belirleyecektir.

    Exotic Shorthair Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Sokaklarda bir çok tehlike vardır. Sert hava koşulları, trafikteki araçlar, diğer sokak hayvanları ve çeşitli hastalıklar bunlardan sadece bir kaçıdır. Bu yüzden kedilerin sokakta yaşaması çok zordur. Özellikle Exotic Shorthair gibi hayatında daima insan bulunması gereken kediler için sokakta yaşamak adeta ölüme davetiyedir. Exotic Shorthair kediler sokakta ortalama olarak 2-4 yıl yaşayabilirler.

    Exotic Shorthair Ömrünü Etkileyen Faktörler

    Exotic Shorthair kedilerin sahip oldukları yaşam süresini belirleyen bir takım faktörler bulunuyor. Bu faktörlere göre daha uzun ya da daha kısa bir ömre sahip olabileceklerini söylememiz yanlış olmaz. Genellikle insan kaynaklı olan bu faktörler, bizlerin müdahale edemeyeceği bir takım nedenlere bağlı olarak da gelişebilir. Exotic Shorthair ömrünü etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir.

    • Elimizde olan nedenler
    • Elimizde olmayan nedenler

    Evcil hayvanınızın yaşam süresi size bağlı olarak artıp azalabilir. Bunu belirleyen etmenlerden aşağıda bahsedeceğiz. Ancak Exotic Shorthair kaç yıl yaşar konusunda elimizde olmayan nedenlerin teşhisi ve takibi için ciddi bir uğraş vermeniz gerektiğini söyleyelim.

    Elimizde Olan Nedenler

    Exotic Shortharinizin yaşam süresinin kısa ya da uzun olmasını belirleyecek bir takım faktörler sizin elinizdedir.

    • Kullanılan mamalar
    • Egzersiz düzeyleri
    • Gösterilen ilgi ve alaka
    • Sağlık problemlerine zamanında müdahale
    • Yaşam standartlarını iyileştirme

    Exotic Shorthair ömrünü etkileyen faktörlerde sizin elinizde olan nedenler yukarıdakilerdir. Eğer kedinizin uzun bir ömre sahip olmasını istiyorsanız bu adımlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

    Elimizde Olmayan Nedenler

    Kedinizin ne kadar süre yaşayabileceğini etkileyen bazı faktörler sizlerden kaynaklanmıyor olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey profesyonellerden destek almaktır.

    • Genetik özellikler
    • Kalıtsal rahatsızlıklar
    • Geçmişte yaşanan olaylar

    Eğer Exotic Shortharinizin genetik ya da kalıtsal bir durumu varsa bu sizden kaynaklanmaz. Kedinizin siz sahiplenmeden önce yaşadığı bazı travmalar da bu kategoriye dahildir. Sizin üzerinize düşen en büyük görev ise onun ihtiyaç duyduğu tedavi ve bakımları karşılamak olacaktır.

    Exotic Shorthair Nasıl Uzun Yaşar?

    Exotic Shorthair kaç yıl yaşar sorusunun cevabını vermemize rağmen aklınızın bir köşesinde Exotic Shorthair nasıl uzun yaşar sorusunun da bulunduğunu biliyoruz. Kedinizin tahmin edilenden daha uzun bir süre yanınızda sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için neler yapabileceğinize bakalım.

    • Exotic Shorthair özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak
    • Kedinizin beslenmesini takip etmek
    • Gerekli veteriner hekim muayenelerini yaptırmak
    • Aşılarını tam ve zamanında yaptırmak
    • Bol bol sevgi ve ilgi göstermek
    • Sosyalleşmesini ve egzersiz yapmasını sağlamak

    Her ne kadar kedinizin ne kadar yaşayacağına kanaat getiremeseniz de yukarıda belirttiğimiz durumlara dikkat ederek Exotic Shortharinizin daha uzun yaşayabilmesini sağlamanız mümkün. Bu adımlara dikkat etmek Exotic Shorthair kaç yıl yaşar konusunda size çok büyük destek olacaktır.

    Bu yazımızda sizler için Exotic Shorthair kaç yıl yaşar sorusunu cevaplandırdık. Eğer sizde bir ES sahibiyseniz yorumlar kısmında Exotic Shorthair kaç yıl yaşar sorusu hakkında bilgi ve tecrübelerinizi paylaşarak başka kişilere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 1239 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor