Fransız Bulldog Kaç Tane Yavru Doğurur?

Fransız Bulldog Kaç Tane Yavru Doğurur?

Eğer Fransız bulldogları hakkında araştırma yapıyorsanız ya da sahipseniz, Fransız bulldog kaç tane yavru doğurur merak etmiş olmalısınız. Her köpeğin kendilerine göre yavru doğurma sayıları vardır. Bunlar cinslerine ve yaşlarına göre değişim göstermektedir. Bu yazımızda Fransız bulldog kaç tane doğurur ve bir seferde kaç yavru doğurur gibi sorularınıza yanıt bulacaksınız.

İçindekiler

    Fransız Bulldog Kaç Tane Yavru Doğurur?

    Bir Fransız bulldog kaç tane yavru doğurur diye bakacak olursak, bunun cevabı olarak en az 1 yavru en fazla 5 yavru denebilir. Sağlıklı bir gebelik süreci geçiren dişi köpek ne kadar nadir bir durum olsa da 7 yavru da doğurduğu görülmüştür. Yeni doğan yavrular ilk 4 ay annelerinden ayrı olmamaları ve temiz düzgün bir ortamda belenip büyütülmeleri gerekmektedir.

    Fransız bulldog dişisi üremeye yaşına geldiğinde artık çiftleşebilir konuma gelir. Çiftleştirilen dişi fransız bulldog cinsi ortalama 61 ile 65 günlük bir gebelik sürecinden sonra sevimli yavrularına kavuşur. Eğer ilgisiz ve stresli bir gebelik süreci geçiriyorsa köpeğiniz, bu durum yavruların sağlığını ciddi ölçüde etkilemektedir. Sağlığı etkilenen yavrular ölü veya sağlıksız olarak doğabilir.

    Fransız Bulldog Bir Seferde Kaç Yavru Doğurur?

    Fransız bulldog kaç tane yavru doğurur sorusunun yanı sıra bir diğer merak edilen soruda, fransız bulldog bir seferde kaç yavru doğurur sorusudur. Bir dişinin tek seferde doğurduğu yavru sayısı cinsine, sağlık durumuna ve yaşına göre değişiklik göstermektedir. Tek seferde bazen 1 bazen ise 6 tane peş peşe doğurabilirler. Genelde ortalama tek seferde 3 yavru doğurdukları görülmüştür.

    Fransız Bulldog Yılda Kaç Yavru Yapar?

    Bu sevimli dostlarımız yılda birçok kez yavru yapabilir. Bu durum dişinin doğum döngüsüne, sağlık durumuna ve sahibinin isteğine bağlıdır. Uzmanlar kısırlaştırılmamış fransız bulldog un ortalama yılda 2 veya 3 kez doğum yapmaları gerektiğini söylemektedirler. Genelde bu cinsin 6 ay gibi bir arayla 2 döngü şeklinde yavru yaptıkları bilinmektedir. Fakat bu durum doğum süresine bağlı olarak değişim göstermektedir. Bu da biz Fransız bulldog yılda kaç kez yavru yaparın cevabını vermektedir.

    Pet_Paw 5946 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor