Fransız Bulldog Ne Kadar Büyür?

Fransız Bulldog Ne Kadar Büyür?

Fransız bulldog köpekler ailemizin en sevimli üyelerinden olup, oyunu yapıları ve sahiplerine olan güçlü bağları nedeni ile evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Bu sevimli dostumuz Fransız bulldog ne kadar büyür diye merak ettiyseniz bu yazımız tam size göre. Eğer bu dostlarımızdan birine sahipseniz ne kadar şanslı olduğunuzu söylemeliyim.

İçindekiler

    Fransız Bulldog Ne Kadar Büyür?

    Ortalama bir Fransız bulldog ne kadar büyür diye bakacak olursak bunu cevabı, 28 ile 30 cm arasındadır. Yavru köpeğin boyutu en az 5 en fazla 10 cm olmaktadır. Yavrular yetişkin olduklarında ortalama 20 ile 23 cm kadar büyümektedir. Sağlıklı olan bir Fransız bulldogları büyümesine orantılı bir şekilde 9 kg – 13 kg ağırlığında olmaktadır.

    Dişiler ve erkeklerin büyüme oranları birbirleri ile aynıdır. Sadece dişiler geç yetişkinliğe girdiği için biraz daha geç büyürken, erkekler de bu durum tam tersidir. Dişi yavrular ortalama 5cm-8cm büyüklüğündeyken, yetişkin olduklarında 27 cm ila 30 cm kadar büyümektedir. Erkek yavrular ise 7cm-10cm büyüklüğündeyken, yetişkin olduklarında 30 cm kadar büyürler.

    Fransız bulldog ne kadar büyür sorusunun cevabı aslında cinsine göre de değişim göstermektedir. Cinsleri kendi aralarında sınıflandırılmaktadır. Bazıları birkaç cm daha kısayken bazıları 30 cm büyüklüğüne ulaşmaktadır. Genelde melez olmayan, safkan olanların boyları daha hızlı büyümektedir.

    Fransız Bulldog Kaç Yaşına Kadar Büyür?

    Fransız bulldoglarının yaşam süreleri, yaşam kalitelerine bağlı olarak ortalama köpek yaşama süreleri arasında değişim göstermektedir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Fransız bulldog kaç yıl yaşar yazımıza da bakabilirsiniz.

    Yaşam sürelerine bağlı olarak yavru bir fransız bulldog cinsi, aslında yetişkin olana kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Dişi yavrular ve erkek yavruların boyları 12 aylık olduklarında ciddi ölçüde uzamaya başlarlar ve 2-3 yaşına geldiklerinde boylarının büyümesi durur.

    Fransız Bulldog Süs Köpeği Midir?

    Fransız bulldog köpeği evde beslenmeye ve yaşamaya uygundur. Dışarıda veya kulübede yaşayabilecek bir köpek türü değildir. Bu sebeple de süs köpeği türleri içerisinde yer almaktadırlar. Akıllı oluşları ve kolay eğitilebilen yapıları ile evcil hayvan olarak insanlar tarafından, en çok tercih edilen köpek türleri arasında yer almaktadırlar.

    Pet_Paw 2341 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor