Fransız Bulldog Ne Yemeli?

Fransız Bulldog Ne Yemeli?

Fransız bulldog köpeği sevimlilikleri ve zekaları ile insanların evcil hayvan olarak sıklıkla tercih ettiği köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Bu sevimli dostlarımızdan birine sahipseniz, Fransız bulldog ne yemeli diye merak etmiş olmalısınız. Evde büyüttüğümüz, bizimle yaşayan köpekler iyi bakıma ve doğru beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu yazımızda Fransız bulldog köpeklerin ne yemesi gerektiği ve beslenme düzenleri hakkında bilgi vermekteyim.

İçindekiler

    Fransız Bulldog Ne Yemeli?

    Son dönemde oldukça popüler cins haline gelen Fransız bulldog köpeği, çocuklar ve yetişkinler arasında evde beslemek için sıklıkla tercih edilirler. Fransız bulldog ne yemeli sorusu sıklıkla araştırılan bir soru haline gelmiştir. Sevimli dostlarımız genetik özellikleri dikkate alınarak seçilmiş kuru mamalarla beslenmelidirler. Bu cins diğer köpek cinslerine oranla obez olmaya daha yatkındırlar. Bu sebeple beslenme düzenleri oldukça dikkatle kontrol edilmesi gerekmektedir.

    Tercih edilen kuru mama yüksek oranda yağ içeriyorsa o mamadan vazgeçilmelidir. Fransız bulldog ne yemeli diye baktığımızda bunun cevabı aslında basittir. Bu sevimli dostlarımız kaliteli ve içeriği zengin kuru mamalar yemesi gerekmektedir. Özellikle tavuk veya hindi içeren mamalarla beslenmeleri daha sağlıklı olmaktadır.

    İçerik bakımından zengin kuru mamaların yanı sıra, yüksek vitamin destekli mamalar ile de beslenebilirler. Beslendikleri mamaların içerikleri çok önemlidir. Yüksek karbonhidrat ve yağ içeren kuru mamaların yerine, dengeli besinler içeren kuru mamalar ile beslenmelidirler.

    Fransız Bulldog Ne Yer?

    Fransız bulldoglar kilo alma bakımından diğer köpek türlerine oranla daha hassastırlar. Bu nedenle ne yediklerine oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Fazla yağ içeriğine sahip olan yiyeceklerden son derece uzak durulması ve sağlıklı ve dengeli içeriğe sahip kuru mamaların tercih edilmesi gerekmektedir.

    Fransız bulldoglar ne yer diye baktığımızda bunun cevap olarak; hindi eti, tavuk eti, yağ oranı çok yüksek olmayan kuzu eti, sığır eti, omega 3 bakımından zengin somon ve vitamin destekli kuru mamalar yemektedirler.

    Fransız Bulldog Nasıl Beslenir?

    Fransız bulldogların yaşları ve kendi özellikleri dikkate alınarak beslenmelidirler. Uzmanlara göre gün içerisinde ortalama 2-3 öğün orta yaşlı köpekler için yeterlidir. Sevimli dostlarımızın yaşları ilerledikçe öğünleri 1-2 olarak azaltılarak, daha çok vitamin ve protein destekli beslenmeleri gerekmektedir.

    Yavru Fransız bulldogları 4 aylık olduklarında katı gıdalara geçtikleri için, beslenme düzenleri dikkatlice takip edilmeli ve günde 3-4 öğünle başlanıp yaş ilerledikçe bu öğünün azalması gerekmektedir. Köpeğinizin beslenmesine ne kadar dikkat ederseniz, yaşam süresini ve yaşam kalitelerini o kadar artırırsınız.

    Pet_Paw 2418 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor