Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Güvercinler insanların en çok beslemeyi tercih ettiği canlılar arasındadır. Güvercin cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusunun merak edilmesindeki en büyük etken de teorik olarak bu tercihtir. Muhabbet kuşlarından sonra en çok sevilen kanatlı dostlarımız arasında olan güvercinler, üreticileri ve severleri tarafından cinsiyetlerine göre özel bakıma ihtiyaç duyarlar.

İçindekiler

    Güvercinlerde Cinsiyet Ayrımı

    Gündelik hayatımızda, şehir hayatının karmaşasında, köy hayatının düzeninde güvercinler görmek çok normal bir durumdur. Çoğu canlıda olduğu gibi güvercinlerde de cinsiyet ayrımı iki farklı dala ayrılmıştır. Hayvanlar aleminde, biyolojide gördüklerinizi düşünürseniz şaşırmayacağınız gibi güvercinler erkek ve dişi olarak iki cinsiyet grubuna sahiptirler.

    Erkek güvercinlerin yaşamları, görevleri ve görünüşleri farklıyken, dişi güvercinlerin de tüm bu misyonları erkeklere göre çok büyük farklılıklar göstermektedir. Ayrımı yapabilen insanlar için güvercinler arasındaki cinsiyet ayrımı çıplak gözle çok rahat yapılabilmektedir. İşleyişi merak ediyorsanız sizleri bilinçlendirmek için bu konuyu irdeleyeceğiz.

    Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

    Güvercinlerde Cinsiyet Ayrımı

    Kanatlı dostlarımızın cinsiyetleri arasındaki ayrımın çıplak gözle ve kolayla yapılabileceğini söylemiştik. Güvercin cinsiyeti nasıl anlaşılır diyorsanız dikkat etmeniz gereken özellikleri bir liste halinde sizlerle paylaşacağınız. Listedeki özelliklere özenle dikkat ettiğinizde hiç zorlanmadan güvercinlerin cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusuna yanıt bulacaksınız.

    • Güvercinlerin Sesi
    • Güvercinlerin Dış Görüşünü

    Listemizde sizlerle paylaştığımız iki özellik sayesinde güvercinlerin hangi cinsiyete ait olduklarını kolayca öğrenebilirsiniz. Eğer bu iki maddeye rağmen güvercininizin cinsiyetinden şüphe duyuyorsanız veteriner hekim tarafından fikir almanız en doğrusu olacaktır.

    Güvercinlerin Sesi

    Güvercinlerin cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusuna verilebilecek en kolay yanıtlardan birisi güvercinlerin çıkarttığı sestir. Eğer cinsiyetini merak ettiğiniz güvercin tok ve kalın sesler çıkartıyorsa çok büyük ihtimalle o bir erkek güvercindir. Tam tersi şekilde ince ve tiz ses çıkartan güvercinler de dişi olacaktır. Ayrıca güvercininizi serbest bıraktığınızda ses çıkartıyorsa bu onun ürkekliğini gösterir ve dişi güvercin olmanın işaretidir.

    Güvercinlerin Dış Görünüşü

    Güvercin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

    Resimde de kolaylıkla görebildiğiniz gibi erkek güvercinlerin vücudu dişi güvercinlere nazaran çok daha iri ve uzundur. Bu büyüklük farkından yola çıkara güvercinlerin cinsiyetini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. İnsanlarda olduğu gibi kromozom eşleşmeleri sonucu ayrılan bu cinsiyetler kemiklere de sirayet etmiştir. Erkek güvercinlerin kemikleri dişi güvercinlerden çok daha kalındır.

    Yavru Güvercinlerin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

    Yavru güvercin cinsiyeti nasıl anlaşılır konusunda yukarıda sizler için verdiğimiz taktiklerin işi yaramaması çok muhtemeldir. Çoğu yavru benzer boyutta, görünüşte ve seste olabilir fakat yavruların da cinsiyetini ayırt etmek imkansız değildir. Güvercinler kaç yıl yaşar konusunda da cinsiyetlerin öneminden bahsetmiştik. Bu nedenle cinsiyet öğrenimi gayet önemli bir durumdur.

    Yavru güvercinlerin cinsiyetleri tepkileriyle anlaşılabilir. Erkek bir yavru güvercinin gagasına dokunduğunuzda tepki vermediğini, sizi izlediğini fark edeceksiniz fakat dişi güvercinler bu durumdan pek hoşlanmazlar ve tepki verirler. Petarkadaş sayesinde güvercinlerin cinsiyetini ayırt etmeyi öğrendiniz, artık güvercinim erkek mi veya güvercinim dişi mi sorularını sormanıza gerek kalmadı.

    Pet_Paw 16908 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor