Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

İnsanoğlunun hayatında çok uzun yıllardır bulunan güvercinler kafamızı nereye çevirsek orada karşımıza çıkmaktadırlar. Özellikle ülkemizde çok sık rastlanan bir tür olmaları güvercinler kaç yıl yaşar sorunu kanatlı dostlarımızla ilgilenenlere sordurtmaktadır.

İçindekiler

    Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

    Güvercinler Kaç Yıl Yaşar?

    Güvercinlerin ömrü biz insanlar için her zaman merak konusu olmuştur ama günümüzde evlerde güvercin beslenmeye başlandığında bu sorunun sorulma sıklığı büyük ölçüde artmıştır. Güvercin beslemenin çok normal karşılandığı ve sıklıkla tercih edildiği ülkemizde güvercinler kaç yıl yaşar aramasının yapılmasına şaşırmamak gerekir.

    Doğal ortamlarında yaşayan güvercinler ortalama olarak 6 yıl kadar hayatta kalabilirler. Bu süre zarfında beslenme, hava koşulları, sıcaklık ve beklenmedik dış faktörlerden kaynaklı olarak yaşam sürelerinin üzerine çıkabilirlerken, altına da düşebilirler. Yaşam alanlarında altı yıllık ömre sahip güvercinlerin çevremizde gördüğümüz güvercinlerle bir tutulması pek mantıklı değildir.

    Güvercinler Ne Kadar Yaşar?

    Çevremizde gördüğümüz, çatılarda beslenen, şehir hayatında yaşamaya çalışan güvercinler gerek hava kirliliği nedeniyle gerek yiyeceklerinin hazır olarak önlerine gelmeleriyle biraz daha sağlıksız bir yaşam sürüyormuş gibi görünüyor olabilir. Fakat insanlarla aynı ortamı yaşan güvercinlerin yaşam sürelerinin arttığı ortaya çıkmıştır.

    Çatı katlarında, çatılarda beslediğimiz, evlatlarımızdan ayırmadığımız kanatlı dostlarımız bizlerle birlikte yaklaşık olarak 8-10 yıl kadar hayatta kalabilirler. Bu süreçte düzenli beslenmenin, doğru sıcaklığın sağlanmasının önemi anlatılamayacak kadar büyüktür. Sağlıklı bir hayata bizlerle ulaşmaları insanları mutlu etmektedir. Doğru beslenme için kuşlar ne ile beslenir yazımızda bakabilirsiniz.

    Güvercin Evde Ne Kadar Yaşar?

    Binaların tepesinde veya hayvanat bahçelerinde değil, doğrudan evlerimizin içerisinde, kafeslerde yaşayan güvercinlerin de ortama yaşam standartları çok farklıdır. Bu farklılık güvercin evde ne kadar yaşar sorusunun sorulmasına neden olmaktadır. Güvercinlerin bakımları düzenli olarak yapıldığında, veteriner hekimlerce düzenli taramalar gerçekleştiğinde daha uzun yaşayabilirler.

    Ne kadar uzun diye merak ediyorsanız ortalama bir süre vermek gerekirse, evde yaşayan güvercinler için güvercinler kaç yıl yaşar sorusunun yanıtı 12 yıla kadar uzayabilir. Çocuğunuzla birlikte büyütebileceğiniz bu güzel kanatlı canlıların ömürlerini uzatmak onlara göstereceğiniz ilgi ile doğrudan alakalıdır.

    Pet_Paw 14140 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor