Horoz Kaç Aylıkken Öter? Ne Zaman Öter

Horoz Kaç Aylıkken Öter? Ne Zaman Öter

İnsanoğlu yerleşik hayata geçtiği dönemden beri bazı hayvanlarla diğer hayvanlara nazaran daha içli dışlı olmuştur. Horoz kaç aylıkken öter sorusunun bu kadar çok sorulmasının nedeni de diğer hayvanlara göre horozlarla çok daha uzun süreli bir ilişkimiz olmasıdır.

İçindekiler

    Horoz Kaç Aylıkken Öter?

    Horoz Kaç Aylıkken Öter?

    Yaygın olarak bilindiği üzere sabahları uyanmak için horozları kullanabilirsiniz fakat horozların hayatta kalmalarındaki temel amaç bizleri, çevre canlıları uyandırmak değildir. Horozlar kaç aylıkken öter merakıyla yanıp tutuşmadan önce horozların ötmek için programlanmadığını kabul etmek gerekir. Evet, çiftliklerimizdeki, doğadaki horozlar ötüyorlar ama bir amaç uğruna…

    Horozlar kaç aylıkken öter gibi bir soruya yanıt vermek aslında düşünüldüğü kadar kolay değildir. Yazımızın devamında değineceğimiz konuları biraz erteleyerek sizlerin merakını gidermeye çalışalım. Horozlar 4-5 aylıkken ötebilirler. Dört, beş ayını dolduran horozlar sürülerinin liderleri olduğu takdirde ötme konusunda bir sıkıntı yaşamazlar.

    Horoz Ne Zaman Öter?

    İnsanların aklını karıştıran horoz kaç aylıkken öter problemine çok benzeyen bir diğer sorun da horozlar ne zaman öter sorusunun halk arasındaki yanlış bilinen yanıtıdır. Çoğumuz horozların ötmelerini güneşin doğuşuyla, tan vaktiyle bağdaştırırız ama horozların ötmesinin tek nedeni güneşin doğuyor oluşu değildir.

    Horozlar 4-5 aylık olduklarında, liderliği aldıklarında her sabah düzenli olarak öterler fakat sadece sabahları değil elbette. Gün içerisinde de oldukça sesli ve sabahkine benzer şekilde ötmeye devam ederler. İhtiyaç duydukları anda ötmemeleri için hiçbir neden yoktur diyebiliriz. Horoz ötmesi nasıl engellenir konusunda da sizleri bilgilendirmeye çalışmıştık.

    Genç Horozlar Neden Ötmez?

    Benim horozum çoktan 4-5 aylık dönemini geçti ama horozum ötmüyor diyorsanız çoğu horoz sahibi gibi horozum neden ötmüyor diye araştırmalar yapıyorsunuzdur. Bu araştırmalarınızda karşınıza çıkabilecek moral bozucu sağlık sorunlarını kafaya takmadan önce genç horozların neden ötmekte zorlandığını daha basit şekilde incelemelisiniz.

    Yukarıda da belirttiğimiz gibi horozların ötmesi insanları uyandırmak için değildir. Horozlar liderliklerini göstermek için öterler. Her tavuk, horoz topluluğunda bir horoz liderliği alır ve sadece sabahları değil, her ötme gerektiğinde lider horoz öter. Bu nedenledir ki eğer horozunuz lider değilse kaç aylık olursa olsun ötmeyebilir.

    Horozlar Kaç Yaşına Kadar Öter?

    Horozların nispeten genç dönemlerinden itibaren ötmeye başladıklarını söylemiştik. Hem horozlarda hem de tavuklarda en verimli çağ 8 ile 10 aylık dönemleridir. Gerek çiftleşme gerek diğer konularda canlının ulaştığı maksimum olgunluk bu döneme denk gelir. Yaşı ilerleyen horozların ötüşlerinde sorunlar yaşanması mümkündür ama bu hiç ötmeyecekleri anlamına gelmez. Horozlar;

    • Liderliği kaybedene kadar,
    • Sağlıklarını kaybedene kadar,
    • Ötmelerini gerektirecek ortam yok olana kadar,
    • Özetle ölene kadar ötebilirler.

    Listemizde de gördüğünüz gibi horozların ötüşü yaşlarıyla pek ilişkili değildir. Horozlar kaç aylıkken öter, horozlar kaç yaşına kadar öter konularında bahsi geçen horoz lider bir horozsa sesi ilk çıktığı andan itibaren hayatını kaybedene kadar ötebilir.

    Horoz kaç aylıkken öter adlı yazımızın sonuna geldik. Tavuklar neden yumurtlamaz gibi, horozlar kaç aylıkken öter gibi sorulara yanıt bulmak, kuşlar hakkında daha fazla bilgi almak için Petarkadaş’ı takip etmeye devam edebilirsiniz.

    Pet_Paw 23781 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor