Hayatımızı, alıştığımız konforu devam ettirebilmemiz için çok önemli bir rol oynayan tavukların beslenmesi bizler için çok değerlidir. Horozlar ne yer sorusunun günümüzde sıklıkla soranlar arasında horoz besicileri ve amatör olarak horoz besleyen hayvan severler gelmektedir.

İçindekiler

    Horozlar Ne Yer?

    Horozlar Ne Yer?

    Horozların beslenmeleri büyük farklılık göstermektedir bu farklılığın nedenlerinin başında yaşadıkları ortamların farklı olması gelmektedir. En basit şekilde düşünmek gerekirse doğal ortamlarında yaşayan horozların bizler tarafından beslenmeleri kadar ek kendi avlanmaları da beslenmelerinde büyük rol oynamaktadır.

    Köy gibi ortamlarda, yeşilliğin bol olduğu ekstra canlılığın sağlandığı ekosistemlerde horozlar sizlerin onlar için hazırladığı besinlerin yanında kendi avcılık meziyetleriyle de süslenmiş bir öğün geçireceklerdir. Böcekleri, örümcekleri avlayarak karınlarını doyurmaya alışık bu güzel canlıların ne yediğini, horozlar ne yer diye merak ediyorsanız listemize geçelim.

    • Arpa
    • Buğday
    • Pirinç
    • Mısır
    • Bulgur

    Listemizde de gördüğünüz gibi horozlar tavuklarla çok benzer şekilde tahıl ağırlıklı bir beslenmeye sahiptirler. Kalıtımsal olarak sahip oldukları avlanma içgüdüsü sayesinde sadece otçul olarak beslenmekle kalmazlar ve et tüketmeye de devam ederler. Bu süreçte lahana, fasulye gibi sebzelere de tabaklarında yer açmaktadırlar.

    Horozların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

    Artık horozlar ne yer sorusuna verilebilecek neredeyse tüm yanıtları biliyorsunuz fakat horozların nasıl beslendiğini öğrendiğinizde onlar ve onların zevkleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzu söyleyemezsiniz. Horozların en sevdiği besinler nelerdir sorusuna yanıt bularak horozlar hakkında çok daha ciddi konulara değinmiş olursunuz.

    Horozların tüketmekten en çok zevk aldığı besinler arasında arpa ve avladıkları böcekler gelmektedir. Bu güzel, dengeli beslenmenin bir sonucu olarak oldukça sağlıklı ve güçlü olacaklardır. Tahıl, av ürünleri ve sebzelerle beslenen bir horozun ne kadar sağlıklı olacağını tahmin bile edemezsiniz. Horozlar tek çeşit beslenmekten hoşlanmamaktadır. Ayrıca horozlar birlikte beslenmekten de keyif alırlar, horozlar birbirlerine nasıl alışır adlı içeriğimizde bu konuya değinmiştik.

    Horozlara Ne Yedirilmemelidir?

    Horozlarla alakalı konuşurken onların sadece yemeleri gereken veya yedikleri besinlerden bahsetmek sağlıklı olmayacaktır. Neredeyse içeriğimizin tamamında bahsettiğimiz avlanmanın, et yemenin ne yazık ki sağlıksız, zararlı tarafları da vardır. Horozlar et yemekten zevk aldıkları için avlanırlar, ama doğal hayatta sadece avlanarak et yenmemektedir.

    Horozlar avlanmanın yanında leş yemeyi de ihmal etmezler. Leş yemek için genelde bozulmamış olanları tercih etmeye çalışsalar bile horozların leş yemesine izin verilmemelidir. Anlayamayacakları bir hastalığı taşıyan leşten beslendikleri durumda hem kendilerine hem de tüm çiftliğe hastalık bulaştırabilirler.

    Pet_Paw 3605 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor