İran Kedisi Kaç Tane Doğurur?

İran Kedisi Kaç Tane Doğurur?

Kedi sahipleri sağlıklı bir çiftleşme sonucunda ne kadar yavru sahibi olacaklarını öğrenmek için İran kedisi kaç tane doğurur sorusunu sormaktadırlar. Yaşa ve sağlık durumuna göre değişebilen bu sayı kediden kediye ve doğumdan doğuma farklılık gösterebilir.

İçindekiler

    İran Kedisi Kaç Tane Doğurur?

    iran kedisi kaç tane doğurur?

    İran kedisi özelliklerinden birisi doğurgan olmasıdır. Sağlıklı bir erkek ve sağlıklı bir dişinin çiftleşmesinin ardından doğum zamanı yaklaştıkça sahipleri saran heyecanın yerini İran kedisi kaç tane doğurur sorusu almaya başlar. İran kedisi kaç tane yavru doğurur sorusu özellikle bu kedi cinsine sahip kişiler arasında oldukça popülerdir.

    İran kedisi kaç tane doğurur sorusuna 3 ila 5 yavru dünyaya getirdikleri yanıtı verilebilir. Sahipleri tarafından hamilelik süreci boyunca oldukça iyi bir şekilde bakılmaları yavruların sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesinde önemlidir. İlk doğumda bu sayı daha az olabilmektedir. Fakat İran kedisi kaç tane yavru doğurur sorusunda zaman zaman 8 yavruya kadar doğum gözlenmesi de normaldir.

    İran Kedisi Kaç Günde Doğurur?

    Bir çok kedi sahibi onun birden ortadan kaybolup birkaç gün sonra geri gelmesini takiben karnında yavaş yavaş bir şişlik görmeye başlayarak endişelenebilir. Çoğunlukla hamilelikle sonuçlanan bu durumda sahipler İran kedisi kaç günde doğurur öğrenerek gerekli önlemleri almaya ve doğum için hazırlık yapmaya başlamak isterler.

    Sağlıklı yetişkin bir dişi İran kedisi kaç günde doğurur sorusuna ortalama olarak 64 gün yanıtı verilmektedir. Bu sayı aşağı yada yukarı birkaç gün oynayabilmektedir. Hamileliğin anlaşılmasıyla birlikte veteriner takibinin aksatılmaması hem herhangi bir sağlık problemini erken teşhis etmeye yarayacağı gibi hem de doğumun ne zaman gerçekleşebileceğine dair ışık tutmaktadır.

    İran Kedisi Doğum Süreci

    Sevimli dostlarımızın da hamilelik dönemlerinde geçtikleri bazı süreçler bulunmaktadır. İran kedisi doğum süreci boyunca dikkat edilmesi gereken kurallar, izlenmesi gereken adımlar ve uygulanması gereken metotlar sağlıklı bir doğumun gerçekleşmesi adına sahipleri tarafından mutlaka yapılması gereken şeylerdir.

    • Hamilelik başlangıcı
    • Veteriner muayeneleri
    • Yavruların gelişimi
    • Annenin bakımı
    • Doğum

    İran kedisi doğum sürecinin ilk adımı hamilelikle başlar. Genellikle 2-3 hafta içerisinde anlaşılabilen bu durumun ardından veteriner muayeneleri aksatılmadan yapılmalıdır. Yavrular sağlıklı bir şekilde anne karnında gelişimlerini sürdürürken İran kedisi kaç tane doğurur sorusunu da doğrudan etkileyen annenin bakımı çok iyi şekilde yapılmalıdır. Bu sürecin ardından doğum gerçekleşecektir.

    Pet_Paw 3278 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor