Japon Balığı Nasıl Beslenir?

Japon Balığı Nasıl Beslenir?

Dünyanın en popüler akvaryum balıkları arasında bulunan Japon balığını çok kişi severek bakar. Ancak Japon balığı nasıl beslenir sorusular bir çok kişi tarafından sorulmaya devam etmektedir. Bu yazımızda sizlere sahip olduğunuz Japon balığını nasıl beslemeniz gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.

İçindekiler

    Japon Balığı Nasıl Beslenir?

    Japon balığı nasıl beslenir?

    Akvaryumunuza eklemek için büyük bir heyecan duyduğunuz Japon balığı nasıl beslenir sorusunu kendinize sormalısınız. Çünkü midesi olmayan bu obur balıkları yanlış şekilde beslediğiniz taktirde kötü sonuçlarla karşılaşacaksınız. Akvaryumunuza çok uzun yıllar boyunca renk katabilecek bu balıkları nasıl beslemeniz gerektiğine beraber bakalım.

    • Canlı yemlerde parazit riskine dikkat edilmelidir.
    • Hep aynı yemleri yemekten sıkılabilirler.
    • Hafızaları olduğu için belirli bir düzen içerisinde yemeye alışabilirler.
    • Su derecesi 10°C ila 14°C altına düşerse yem yemeyebilirler.

    Japon balığı yukarıdaki adımlara göre beslenmelidir. Japon balığı nasıl beslenmeli endişe etmemek için iyi bir araştırma yaptığınızdan emin olmanızı tavsiye ediyoruz. Japon balığı nasıl beslenir konusuna vakıf değilseniz onları akvaryumunuza eklemeden önce bu konu hakkında tecrübeli kişilerden bilgi alabilir ve uzman veteriner hekimlere danışabilirsiniz. Japon balığı özellikleri yazımızdan da onlarla ilgili daha ayrıntılı bilgileri edinebilirsiniz.

    Japon Balığı Yemi Nasıl Verilir?

    Konu akvaryumda balık beslemek olduğunda akıllara ilk gelen balık türlerinden olan Japon balığı yemi nasıl verilir sorusu bir çok kişinin son derece dikkat etmesi gereken bir konudur. Vücutlarında mide bulunmayan bu canlılar dikkatli bir şekilde beslenmediği taktirde çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. Japon balığı yemi aşağıdaki listede olduğu gibi verilmelidir.

    • İri oldukları için toz yem verilmemelidir.
    • Yemler onların yutabileceği büyüklükte olmalıdır.
    • Su üstünde yüzen yemleri yediklerinde hava yutabilirler.
    • Yemleri önceden ıslatarak vermeniz hava yutmamalarını sağlar.

    Japon balıklarının hafızasız vardır. Bu yüzden bir düzene alıştırılmaları mümkündür. Sürekli aynı saat aralıklarında yemlerini verirseniz o düzene alışacak ve yemek saatinin geldiğini anlayacaklardır. Japon balığı nasıl beslenir konusunda fazla yem vermemek adına belirlediğiniz miktarları minik porsiyonlar haline getirerek verebilirsiniz.

    Japon Balığı Günde Kaç Kez Beslenir?

    Japon balıkları günde 1 yada 2 kere beslenmelidir. Aksi taktirde çok fazla yemiş olurlar ve aşağıda görebileceğiniz bir takım problemlerle karşılaşma riskleri son derece yüksek olacaktır.

    Japon Balığı Çok Yerse Ne Olur?

    Japon balığı çok yerse şişecek ve yüzmekte zorlanacaktır. Suyun dibine çöküp hareketsiz kalabilirler. Çok yemenin bir diğer sonucu ölüm olabilir. Midelerinin olmamasından dolayı tokluk hisleri bulunmamaktadır.

    Japon Balığı Hangi Sebzeleri Yer?

    Japon balıkları çok obur canlılardır. Bu yüzden onlara verdiğiniz çoğu şeyi ayırt etmeden yiyebilirler. Fakat onlara zarar verebilecek besinlerden uzak tutulmaları gerekir. Neyse ki sebzeler bu gruba dahil değildir. Japon balıkları sebze tüketmeyi çok sever. Beslenmelerinde farklılık olması amacıyla bazı sebzeleri kullanabilirsiniz. Peki Japon balığı hangi sebzeleri yer?

    • Bezelye
    • Ispanak
    • Havuç
    • Marul
    • Kıvırcık
    • Salatalık

    Japon balığı nasıl beslenir konusunda sebzeleri kullanmak önemlidir. Böylelikle çok daha sağlıklı bir diyete kavuşurlar. Japon balıkları yukarıdaki listede bulunan sebzeleri rahatlıkla yiyebilir. Bu sayede diyetlerine farklılık katarak sürekli aynı şekilde beslenmelerinin önüne geçebilirsiniz. Japon balığı hangi sebzeleri yer konusunda çok yüksek karbonhidrat oranına sahip sebzelerden uzak durulmalıdır.

    Japon Balığına Bezelye Nasıl Verilir?

    Japon balıkları bezelye yemeyi çok sever. Ancak çiğ haldeki büyük parçaları tüketmekte zorlanabilirler. Bunun için Japon balıklarına bezelyeleri biraz haşlayıp daha ufak parçalar haline getirdikten sonra verebilirsiniz.

    Japon Balığına Ispanak Nasıl Verilir?

    Ispanak Japon balıklarının en sevdiği sebzelerden biridir. Fakat yaprak ve saplarını çiğ halde koparmakta zorlanabilirler. Bunun için ıspanakları kısa bir süre pişirdikten sonra çok daha küçük şekilde keserek onlara verebilirsiniz.

    Japon Balığına Havuç Nasıl Verilir?

    Havuç bir çok balık türünün severek tükettiği bir sebzedir. Ancak çiğ şekilde tüketmeleri neredeyse imkansızdır. Japon balığına havucu vermeden önce bir müddet haşlayıp daha yumuşak hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede daha rahat tüketeceklerdir.

    Japon balığı nasıl beslenir konusu hakkındaki yazımızın sonuna geldik. Sizler de tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşarak ilk defa Japon balığı besleyecek kişilere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 6356 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor