Japon Balığı Ne Yer?

Japon Balığı Ne Yer?

Beslenme balıklar için en önemli konu olduğundan dolayı Japon balığı ne yer sorusunu en çok bu balıklara hayran olan ve yetiştirmek isteyen kişiler merak ediyor. Sağlıklı bir diyet hazırlamak ve balığınızın çok daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için Japon balığı neler yer sizin için araştırdık.

İçindekiler

    Japon Balığı Ne Yer?

    japon balığı ne yer

    Balığınız için hangi yemleri seçeceğinizi düşünürken aklınıza “Acaba balığımı yem dışında yiyeceklerle de besleyebilir miyim?” sorusu geldiyse doğru yoldasınız. Özellikle Japon balığı oldukça geniş bir tüketim yelpazesine sahip. Çok farklı yiyecekleri rahatlıkla tüketebildikleri için onlara beslenme programı ayarlarken zorlanmayacaksınız. Peki Japon balığı ne yer?

    Alg

    Elodea bitkisi

    Zooplankton

    Istakoz yavrusu

    Sinek

    Su marulu

    İribaş

    Böcek larvaları

    Solucan

    Bitkisel yemler

    Balık yumurtaları

    Pul balık yemleri

    Kan solucanı

    Marul

    Artemia

    Bezelye

    Opossum karidesi

    Kara lahana

    Su pires

    Ispanak

    Japon balığı yukarıda ki tabloda bulunan her şeyi yiyebilir. Özellikle doğal yaşam alanlarında çok sık bitki ve böcek tüketmeleriyle bilinirler. Akvaryumda besleyeceğiniz zaman da bu besinlerden ulaşabildiklerinizi kullanmanız Japon balığı ne yer konusunda önemlidir. Japon balığı neler yer öğrendikten sonra Japon balığı yemlemeniz çok kolaylaşacak.

    Japon Balığı Her Yemi Yer Mi?

    Fanusta ya da akvaryumda beslediğiniz japonunuzu beslemek için hazır balık yemlerini kullanacaksanız onun vereceğiniz bütün yemleri yiyip yemeyeceğini merak etmeniz normaldir. Hazır yemlerin hemen hemen tamamı balığınızın ihtiyaç duyduğu besin ögelerini barındırsa da balığınız o yemi yemeyi reddedebilir. Bakalım Japon balığı her yemi yer mi?

    Japon balığı her yemi yer. Fakat sürekli aynı yemle beslenmek istemez. Japon balığı beslenmesinde değişiklik olması amacıyla farklı yemleri kullanabilirsiniz. Çok gneiş bir besin dağarcığına sahip olmasından ötürü Japon balığı her yemi yer mi konusunda yem ayırt edici olduğunu söyleyemeyiz.

    Japon Balığı Etçil Mi?

    Akvaryum balıklarının en popülerlerinden Japon balığını büyük bir hevesle satın aldınız ve akvaryumuna koyduktan sonra beslemeye başlamak için can atıyorsunuz. Balıkların beslenmesinde yiyecek çeşitliliğini arttırmanın da iyi olduğunu biliyorsanız aklınıza ilk gelen soru Japon balığı etçil mi sorusudur.

    Japon balığı hepçildir. Yani hem et hem de bitki yer. Akvaryumda beslenen balıklar arasında en az seçici olan balık türü olmasıyla bilinir. Japon balığı ne yer konusunda sürekli hazır yem vermek yerine canlı ve cansız yemleri kullanabileceğiniz gibi bezelye ve ıspanak gibi sebzeleri biraz pişirdikten sonra onun tüketebileceği kıvamda ufaltarak da kullanabilirsiniz.

    Japon Balığı Yemi Nasıl Yapılır?

    Eğer evde kendiniz Japon balığınız için yem hazırlamak istiyorsanız sizin için harika bir tarifimiz var. Hazır yemlerden çok daha sağlıklı ve çok daha besleyici bir yem yaparak japon balığınız beslemek istiyorsanız vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz. Aşağıda anlattığımız tarifte Japon balığı yemi nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

    • Malzemeler
    1. Bezelye
    2. Havuç
    3. Karnabahar
    4. Brokoli
    5. Tavuk ciğeri
    6. Karides
    • Yapılışı
    1. Sarımsak dışında bütün sebzeleri 2-3 dakika haşlayın
    2. Bezelyelerin dış kabuğunu soyun.
    3. Karides ve tavuk ciğerini daha küçük parçalara doğrayın.
    4. Bütün ürünleri blenderden geçirin.

    Japon balığı yemini yukarıdaki tarife uyarak hazırlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz balık adetine göre malzemeler az veya çok tutabilirsiniz. Japon balığı yemi nasıl yapılır konusunda hazırladığınız yemi kısa sürede bozulmaması adına buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat balığınıza vereceğiniz zaman oda sıcaklığına geldiğinden emin olun.

    Japon balığı ne yer konusunda sahip olduğunuz bilgi ve tecrübeleri yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Bu sayede ilk defa japon besleyecek olan kişilere ya da balığını neyle beslemesi gerektiğini bilmeyip Japon balığı ne yer merak edenlere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 10175 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor