Safkan Kangal Yavrusu Nasıl Anlaşılır? Gerçek Kangal Yavrusu

Safkan Kangal Yavrusu Nasıl Anlaşılır? Gerçek Kangal Yavrusu

Kangal severler için en önemli özellikleri arasında besleyecekleri kangal yavrusunun safkan olması gelir. Kangal yavrusu nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız, elinizdeki yavrunun safkan kangal köpeği olduğundan emin olmak istiyorsanız en doğru adrestesiniz. Kangal yavrusunu tanımanın en basit yollarını sizlerle paylaşacağız.

İçindekiler

    Kangal Yavrusu Nasıl Anlaşılır?

    Safkan Kangal Yavrusu Nasıl Anlaşılır?

    Kangal yavruları diğer köpek yavrularından çok farklı hayvanlardır. Bu farklılıkları sayesinde özel alanlarda bulunmak için yetiştirilirler ve yine bu nedenlerle ekstra olarak sevilirler. Kangalları seven hayvanseverlerin büyük bir çoğunluğu emek verdikleri canlının bir kangalın yavrusu olduğu konusunda emin olmak ister. Bu durumda kangal yavrusu nasıl anlaşılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Safkan kangal yavrularının;

    • Görünüşü bir köpekten çok ayıya veya kurda benzer,
    • Gri veya boz renkte tüyleri olur,
    • Sırt çizgileri gibi vücut özellikleri düzgün olur,
    • Göz boşlukları dar olur,
    • Dudakları olmamalı,
    • Kulakları kısa olmalı,
    • Ağzı düzgün olmalı.

    Listemizden de görebileceğiniz gibi safkan kangal yavrusu nasıl anlaşılır gibi bir soruya verilebilecek onlarca yanıt vardır. Bu yanıtların tamamı aslında yavrunun geçmişi ile alakalıdır. Yani, elinizdeki yavrunun kalıtımsal özelliklerini, genetik zenginliğini biliyorsanız, soy ağacına hakimseniz yavrunun gerçek kangal yavrusu olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

    Kangal Yavrusu Özellikleri

    Kangal yavruları diğer köpeklerin aksine köpek yavrusuna değil ayı yavrusuna benzerler. Bu benzerliğin tek farkı ayı yavrularının dudaklarının belirgin olmasına rağmen kangal yavrularında dudak belirgin olmaz. Vücut ölçüleri istikrarlı, şekli oldukça düz ve tanınabilir olur. Kangal yavrularının en temel özellikleri arasında sayabileceğimiz bu maddelere listemizde de yer vermiştik.

    Yine diğer yavru köpeklerin aksine göz çukurları daha darken görüşleri gayet açıktır. Safkan kangal yavruları sandığınızdan çok daha hızlı büyür ve bu büyüme sürecinde etrafında yaşayan canlılarla kalıcı bir bağlantı kurarlar. Olgunluk dönemine geçmiş bir kangal eniği ile iletişime geçmek hiçte kolay olmayacaktır.

    Gerçek Kangal Yavrusu Nasıl Olur?

    Gerçek Kangal Nasıl Olur?

    Bahsi geçen gerçekten bir kangalın yavrusuysa anne ve babasının fiziksel özelliklerini neredeyse tamamen taşıyabilirler. Bu nedenle elinizde miniğin ailesine ulaşma şansınız varsa genetik özellikleri hakkında daha kesin bir yanıta ulaşabilirsiniz. Sizler için sıraladığımız özellikler arasında şüpheleriniz varsa canlının kalıtımsal özellikleri hakkında şüpheye düşmeniz normaldir.

    Şüphenizi ortadan kaldırmak hem sizin için hem de çevrenizdekiler için iyi olacaktır. En basit ve kesin yöntem olarak bir veteriner hekim gözetiminde elinizdeki köpeğinin cinsini hiç şüphe barındırmadan öğrenebilir veya davranışlara bakarak safkan olup olmadığı hakkında kendinizce fikirler geliştirebilirsiniz. Kangal sahiplenmek isteyenler bu konuda çok meraklı olabiliyor.

    Safkan Kangal Yavrusu Nasıl Davranır?

    Safkan kangal yavrusu nasıl anlaşılıra verilebilecek en basit yanıt safkan kangallarla karşılaştırılacak anlaşılır olacaktır. Kangal özellikleri içeriğimizdeki soruların yanıtlarına, özelliklere, resimlere bakarak birlikte zaman geçirdiğiniz yavrunun safkan olup olmadığını, gerçek kangal yavrusu olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

    Fakat bu yöntemin bir negatif yanı vardır, yöntem tamamen gözleme ve yoruma odaklıdır. Gözlemleriniz, yorumlarınız hatalı olduğunda sonuç sizi yanıltabilir ve hatalı işlemler yapabilirsiniz. Hata payını ortadan kaldırarak kangal yavrusunu anlamak istiyorsanız veteriner hekimlerden profesyonel destek almak en kolayı olacaktır.

    Pet_Paw 17436 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor