Kaplumbağa Neden Yavaş Yürür?

Kaplumbağa Neden Yavaş Yürür?

Masallardan, hikayelerden ve daha sonrasında ilk okuldan itibaren kabuklu dostlarımız hakkında en çok merak ettiğimiz şey kaplumbağa neden yavaş yürür sorusu olmaktadır. Kaplumbağaların yavaş hareket eden canlılar olduklarını biliyor fakat neden böyle olduğunu öğrenmek için yeteri kadar araştırıyor muyuz? Kaplumbağalar neden yavaş yürür?

İçindekiler

    Kaplumbağa Neden Yavaş Yürür?

    Hayvanlar aleminin kendisine özgü özelliği ile herkesin aklına kazınan fertlerinden olan kaplumbağalar neden yavaş yürür, neden sürekli hareket halindedir diye düşünüyorsanız doğru yanıtları bulmak üzeresiniz. Kaplumbağaların kısmen yavaş hareket etmelerinin farklı nedenleri vardır. Doğrudan bir nedenle bu hareketi açıklamak doğru olmayacaktır. Kaplumbağalar;

    • Ayakları küçük olmasına rağmen geniş canlılar oldukları için,
    • Sırtlarında gerçekten ağır bir yük taşıdıkları için,
    • Sürekli hareket halinde olup, yoruldukları için,
    • Yaşlı, olgun oldukları için,
    • Solunum ve dolaşım hızları hıza müsaade etmediği için yavaş yürümektedirler.

    Kaplumbağalar farklı özelliklerinin ve yaşamsal faaliyetlerinin bir araya gelmesinden dolayı bizlere ve benzer büyüklükteki canlılara nazaran yavaş hareket etmektedirler. Kaplumbağalar kaç yıl yaşar adlı içeriğimizi de okuyarak yavaş hareketlerin nedenini biraz olsun anlayabilirsiniz. Listemizde yer verdiğimiz maddelere rağmen kaplumbağaların çok çok yavaş hareket ettiğini söylemek de doğru olmayacaktır.

    Kaplumbağalar Saatte Kaç Kilometre Hız Yapar?

    Kaplumbağaların aslında çok yavaş hayvanlar olmadıklarını söylemeye çalışmıştık. Sizlere bu fikri aşılamaya çalışırken altı boş verilerden faydalanmadığımıza emin olabilirsiniz. Evet, kaplumbağalar şehir hayatına adapte olamayacak kadar yavaş hareket eden canlılardır ve bu durum masallarımıza kadar yansımıştır. Fakat hızlarını duyduğunuzda şok olacağınıza eminiz. Kaplumbağalar saatte kaç kilometre hız yapar?

    Kaplumbağalar saatte 0.27 kilometre hız yapabilirler. Büyüklüklerine ve yaşlarına bağlı olarak bu hız değişim gösterebilir. Sadece kendi özellikleri değil yürümeye çalıştıkları çevrenin özelliklerine bağlı olarak da hızları büyük oranda değişim göstermektedir. Doğru bir sonuca ulaşmak için kaplumbağaların kendi yaşam alanlarındaki hızları incelenmelidir.

    Pet_Paw 8160 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor