Kaplumbağa Yavru Bakımı Yapar Mı?

Kaplumbağa Yavru Bakımı Yapar Mı?

Bulmaca çözerken, ödev yaparken veya öylesine bir belgesel izlerken kaplumbağalar hakkında çok farklı bilgiler öğrenebilir, daha fazlasını merak edebilirsiniz. Kaplumbağa yavru bakımı yapar mı diye merak eden insanların birçoğu kaplumbağalar hakkında duyduklarına tek seferde inanmayan hayvan severlerden oluşur. Kaplumbağaların yavrularıyla ilgilenip ilgilenmediğini yakından inceleyeceğiz. 

İçindekiler

    Sürüngenlerde Yavru Bakımı

    Kaplumbağaların da sürüngenler sınıfında olduğunu gözeterek kaplumbağalar ve yavruları hakkında detaylı bilgilere geçmeden önce sürüngenlerdeki yavru bakımına göz atalım. Hayvanlar aleminde yavrularına en az zaman ayıran hayvanların sürüngenler olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çok nadir gözlenen istisnalar haricinde sürüngenler yavrularına bakmazlar. Yavruların kendi haline bırakılması ilk okunduğundan çok sağduyusuz bir davranış gibi anlaşılsa bile sürüngenlerin dünyasında gayet normal ve olması gereken bir durumdur.

    Kaplumbağa Yavru Bakımı Yapar Mı?

    Memelilerde alışık olduğumuz yavrulamanın aksine sürüngen sınıfındaki kaplumbağalar yumurtlayarak çoğalırlar. Kaplumbağalar türlerine göre yumurtlamak için uygun bir ortam bulduktan sonra yumurtalarını çevre tehlikelerden korunaklı bir yere bırakırlar. Yumurta bırakıldıktan sonra kaplumbağa yumurta ile ilgilenmez ve yavrunun kendi kendine yumurtadan çıkması beklenir. Peki, yumurtadan çıkanlar için kaplumbağa yavru bakımı yapar mı?

    Yumurtadan çıkan kaplumbağa yavruları etraflarına bakınmazlar çünkü çoğu henüz görme yeteneğine sahip değildir. Aslında çevrelerini görmemeleri daha iyi diyebiliriz çünkü etrafta onlara yardım edecek bir anneleri veya babaları yoktur. Kaplumbağalar yavru bakımı yapmazlar. Yavrular kendi kendilerine hayatta tutunmaya çalışırlar. 

    Yavru Kaplumbağalar Nasıl Büyür?

    Yumurtalar başlı başına yavrunun hayata adıma atmasına yetecek besin kaynağı olarak değerlendirilir. Daha yumurtadan çıkmadan yumurtanın içerisindeki besinlerle beslenen yavru, yumurtadan çıktıktan sonra da ilk olarak kendi yumurtası olmak üzere, gerekirse çevre yumurtalarla, beslenir. Yumurtasındaki besin tükendiğinde kaplumbağa yavrusu için hayata atılma vakti gelmiş demektir.

    Yavru kaplumbağalar hayatlarına devam edecekleri ekosisteme ulaşmak için genellikle uzun bir yol geçirmek zorunda kalırlar ve bu yolculukta büyük tehlikeler atlatırlar. Yolculuk boyunca etrafta buldukları çeşitli otlarla ve meyvelerle beslenirler. Kaplumbağalar yavru bakımı yapar mı başlığında bahsettiğimiz ilk yolculuk sırasında yavrular gerekli enerjinin büyük bir bölümünü yumurtalarından alırlar. 

    Yavru Kaplumbağalar Ne Yer?

    Bir yavru kaplumbağa gördüyseniz ve tek başına büyümek zorunda olduğunun farkındaysanız onu beslemek isteyebilirsiniz. Gerek yabani gerekse evcil kaplumbağaların yedikleri besinler çok büyük bir oranla aynıdır. Yavru kaplumbağalar da olgun kaplumbağaların yedikleri her besini tüketebilirler. Yine de besleme yaparken yavru kaplumbağaların abileri kadar sert kabukları parçalayamayacağını unutmamalısınız. Kaplumbağalar ne yer adlı yazımızda bahsettiğimiz besinler arasından denemeler yaparak yavrunun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz

    Pet_Paw 8048 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor