Kedi Öpücüğü Nedir? Sevgi Öpücüğü

Kedi Öpücüğü Nedir? Sevgi Öpücüğü

Her hayvan sahibi birlikte yaşadığı canlıya sevgisini göstermek, karşılık görmek ister. Kedi öpücüğü de bu karşılıklar arasında en çok sevilen davranışlar arasındadır. Ancak kediler sahiplerini bizlerin sandığı şekilde öpmezler. Aksine çok daha farklı ve kendilerince değerli bir şekilde öpücük kondururlar. Kediniz tarafından öpüldüğünüzü anlamak istiyorsanız yanınızdayız.

İçindekiler

    Kediler Sahiplerini Öper Mi?

    Kedi öpücüğü hakkında konuşmaya başlamadan önce kediler sahiplerini öper mi sorusuna değinmek gerekir. Kediler biz insanların bildiği, hayal ettiği gibi bir öpücük ile karşınıza çıkabilecek canlılar değildir. Ağız ve dil hareketleri ile öpmek benzeri eylemler yapıp sizi heyecanlandırabilirler ancak bunların hiçbirisi size olan sevgilerini gösterme yöntemleri değildir.

    Kedilerin gerçekten size olan sevgilerini göstermek amacıyla sizi öpüp ölmediklerini merak ediyorsanız evet kediler sahiplerini öperler. Bu öpücük beklediğinizden çok farklı ve anlaşılması oldukça güç bir davranış olarak karşımıza çıksa da kedilerin bizleri öptüğünü bilmek bile bizim için yeterli olmalıdır. Kedi öpücüğü hakkındaki detaylara inelim.

    Kedi Öpücüğü Nedir?

    Kediler sakin, huzurlu ve sağlıklı olduklarında duygularını göstermekte zorlanmayan, dışarıya karşı açık olan canlılardır. Eğer kedinizi gerçekten mutlu edebiliyorsanız en doğru zamanda sizi öpmeye çalışacaklardır. Bu öpücüğü bizim bildiğimiz anlamda dudaklarını kullanarak yapmadıklarını söylemek gerekecek gibi görünüyor. Kediler sahiplerini gözleri ile öperler. Özellikle kediler sahiplerini özlediklerinde kedi öpücüğünü gözlemleyebilirsiniz.

    Kedi öpücüğü sadece gözlemsel olarak kedi sahipleri tarafından anlaşılmış bir olay değildir. Kedilerin insanları gözleri ile öpme durumu bilimsel çalışmalara ilham vermiş ve birçok bilim insanı tarafından araştırılmıştır. California Üniversitesi Veteriner Hekimliği Kedi Davranış Uzmanı Mikel Delgado gibi uzmanlar kedilerin öpme güdüleri hakkında bilimsel içerikler üretmektedirler.

    Kedinizin Sizi Öptüğünü Nasıl Anlarsınız?

    Kediniz tarafından öpüldüğünüzü anlamak için konu hakkında ciddi anlamda bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü kediler bildiğimiz tekniklerle öpücük yollayan canlılar değildir. Bir kısa mesajla veya dudaklarıyla sizlere olan sevgilerini gösteremezler. Kediler sahiplerini öpmek için gözlerini kullanırlar. Kedinizin sizi gerçekten öptüğünü anlamak istiyorsanız gözlerine yakından bakmalısınız. Kediler;

    • Huzurlu bir anda size odaklanıp,
    • Gözlerinizin tam içine bakıp,
    • Yavaşça gözlerini kırpıyorlarsa sizi öpüyorlar demektir.

    Kediler yüzyıllar boyunca mistik canlılar olarak adlandırılmış gerçekten anlaşılması zor canlılardır. Normalde göz göze olmaktan neredeyse hiç hoşlanmayan hatta çok sevdiklerini bile tehdit olarak algılayan bu güzel canlılar sevgilerini göz göze belirtmektedir. Kedinizin sizi öpüp öpmediğini anlamak için uzun süreler gözlerine bakmamalısınız. Gereğinden fazla göz göze gelme durumu kedilerde depresyonu tetikleyebilir.

    Kedilerde Sevgi Öpücüğü Nedir?

    Kedilerin öpücüğü hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğünüz anda karşınıza kedilerde sevgi öpücüğü başlığının çıkması biraz garip hissettirmiş olabilir. Aslında bu iki başlık arasında hiçbir fark yoktur. Kedilerde sevgi öpücüğü olarak adlandırılan sevgi göstergesi kedi öpücüğü olarak adlandırılan eylemin bir terimidir.

    Kedilerin gözlerini kullanarak yaptıkları öpücüğü sevgi öpücüğü olarak adlandırıyoruz. Eğer bir kedinin sizi öptüğüne eminseniz siz de ona aynı şekilde karşılık vermelisiniz. Onları fazla insanlaştırmamak gerekir ancak birine sevgi gösterdiklerinde karşılık bekleyeceklerine emin olabilirsiniz. Kediniz sizi öptüğünde ona gözlerinin içine bakıp gözlerinizi yavaşça kırparak karşılık verebilirsiniz.

    Pet_Paw 2318 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor