Kediler Ayva Yer Mi?

Kediler Ayva Yer Mi?

Bizimle birlikte yaşayan kedilerimiz ile ilgili her şeyi bilmek ve öğrenmek isteyebiliriz. Bunlardan biride kediler ayva yer mi sorusu olabilir. Bilindiği üzere kediler meyveleri çok sever, fakat bazı meyveler içeriklerinden ötürü sevimli dostlarımız için uygun değildir. Peki, ayva bu uygun olmayan meyvelerden birimidir? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar…

İçindekiler

    Kediler ayva yer mi?

    Tarihin başlangıcından beri insan ırkının en iyi dostlarından biride kedilerdir. Kediler, sevimli yüzleri ve cana yakın kişilikleri sayesinde yüzyıllardır evlerimizde bizlere eşlik etmektedirler. Bu can dostlarımız ile ilgili her şeyi bilmek ve öğrenmek isteyebiliriz. Bu konuların en başında da ne yiyebilecekleri konusu gelmektedir. Kedilerin mideleri ve bağışıklık sistemleri bilinenin aksine oldukça hassastır. Bu nedenle yedikleri mamalara, sebzelere ve meyvelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Kediler ayva yer mi diye bakacak olursak bunun cevabı aslında oldukça basittir.

    Kedilere çekirdekli meyvelerin öylece verilmesi doğru değildir. Meyvenin çekirdeğini çıkarıp o şekilde sevimli kedinize verebilirsiniz. Kediler ayva yer mi sorumuza dönecek olursak bunun cevabı hiç şüphesiz hayırdır. Kediler ayva yiyemezler ve yedirilmemesi gerekir. Ayva oldukça sert bir kabuğu olan ve içi kuru bir meyvedir. Kedilerin boğazlarında kalabilir hatta sindirim sorunları yaşamasına da sebebiyet verebilir. Bu gibi ciddi nedenler yüzünden kedilere ayva gibi değil de daha sulu ve yumuşak meyveler verilmesi gerekmektedir.

    Kediniz için en doğru besinler daha yumuşak ve tüketimi daha kolay olan besinlerdir. Ayva gibi sindirmesi ve yemesi zor besinleri tercih ederseniz, bu durum sevimli kediniz için hiç sağlıklı olmayacaktır. Sahiplendiğimiz hayvanlarında bizler gibi birer canlı olduğunu ve iyi beslenmeye ihtiyaçları olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

    Kediler için ayva zararlı mıdır?

    Patili dostlarımız sevimli kediler için ayva zararlı mıdır diye bakacak olursak bunun cevabı evettir. Ayvaların yapısı gereği içleri oldukça kuru bir meyvedir. Bu nedenle boğazda kalma veya sindirim sorunları gibi ciddi problemlere uğraşabilirsiniz. Ayvaları normalde küçük parçalar halinde hayvanlara yediren insanlar vardır fakat bu durum kediler için geçerli değildir.

    Kediler hassas hayvanlardır. Ayvayı ne kadar küçültmenizde yine de kediler için zararlı olacaktır. Bu sebeple daha sulu ve yumuşak meyveleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kediler mandalina yer mi diye merak eden Petarkadaş üyeleri için de daha önce güzel bir içerik hazırlamıştık.

    Pet_Paw 1913 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor