Kediler Mandalina Yer Mi?

Kediler Mandalina Yer Mi?

Kış aylarına yavaş yavaş girerken her kedi sahibinin aklına kediler mandalina yer mi sorusu gelmiştir. Kediler meyve tüketmeyi çok severler. Hatta bazen daha siz elinizdeki meyveyi yemeden başlarlar bana da ver diye miyavlamaya. Peki, her meyveyi vermek özellikle mandalinayı kedinize yedirmek doğrumdur bu gün bu soruları yanıtlayacağız.

İçindekiler

    Kediler mandalina yer mi?

    Kediler mandalina yer mi sorusu kedi anne ve babaları tarafından sürekli olarak sorulmaktadır. Evet, kediler mandalina yerler. Her meyve besleyici ve faydalı olarak kabul edilir. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu içinde meyvelerin fazla tüketilmesi de kedilerin sağlığı için tehlikelidir. Mandalina içerisindeki c vitamini sayesinde özellikle kış aylarında kedileriniz için dışarıdan gelen hastalıklara karşı doğal bir koruyucu oluşturmaktadır. Gerekli besin ve vitamin alan kedinizin bağışıklığı oldukça güçlü olacaktır.

    Mandalina ne kadar sağlıklı olursa olsun içerisinde kediler için oldukça fazla şekerde barındırmaktadır. Dolayısı ile sürekli tüketmek kedinizin sağlığı için zararlı olmaktadır. Bu nedenle kontrolü bir şekilde beslenme düzeni oluşturmak ve buna uyarak kedinizi beslemek en doğru olan olacaktır. Mandalina kedilerin ana beslenmesi olarak değil de vitamin destekli ve arada bir verilmesi gereken yan besin olarak değerlendirilmektedir.

    Mandalina gibi c vitamini içeren besinleri tüketmek özellikle kış aylarında kedileriniz için çok faydalıdır. Kediler ekşi mandalinanın tatlarını sevmezler bunu yerine tatlı mandalinaları tüketirler. Bu nedenle kedinize bu meyveyi vermeden önce ekşi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Kediler mandalina yer mi sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Kediler için mandalinanın faydaları nelerdir?

    Kediler için mandalinanın faydalarını say say bitiremeyiz. Unutmayalım ki her şeyin miktarı önemlidir. Nasıl sürekli şeker içeren meyveleri tüketmek insanlar için zararlıysa kediler içinde zararlı olmaktadır. Bu nedenle oldukça dikkatli bir şekilde ve düzgün bir beslenme düzeniyle kedinize meyve vermeniz gerekmektedir. Sizler için aşağıda mandalinanın faydalarını listeledim. Hadi birlikte bu meyvenin faydalarına bakalım.

    • Gün içerisindeki su ihtiyaçlarının yarısını karşılar.
    • İçerisinde yüksek C vitamini, B6 vitaminlerini ve demir bulunur.
    • Kedilerin bağışıklık sistemlerini oldukça güçlendirir.
    • Kedinizin göz sağlığına çok iyi gelir.
    • Kedinizin kürk sağlığına da çok iyi gelmektedir.

    Yukarıdaki gibi birçok faydası vardır. Fakat sürekli tüketmek içerisindeki şeker den dolayı zararlı olabilir. Unutmayalım ki onlarda bizler gibi birer canlıdır ve iyi beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Kediler için mandalinanın faydaları nelerdir sorusunun cevabı bu şekildedir. Biliyorsunuz mandalina ekmeksiz gitmez, kediler ekmek yer mi adlı içeriğimize de bakabilirsiniz.

    Pet_Paw 4323 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor