Kediler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

Kediler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

.

Kediler sahibiyle kuvvetli bağlar kuran hayvanlardır. Bu nedenle kediler eski sahiplerini unutur mu sorusu yeni kedi sahiplenen kişilerde merak yaratır. Kedinin eski sahibini unutup unutmayacağı bazı kedi ebeveynlerinin kafasına taktığı bir konudur. Kedilerinin eski sahiplerini unutmayıp yeni sahibine tam anlamıyla bağlanamayacağının endişesini taşırlar.

İçindekiler

    Kedilerin eski sahiplerini unutup unutmamasıyla yeni evine alışması arasında bir bağ olduğu düşünülür. Sahibi olan bir kediyi sahiplenen kişilerin aklında soru işareti kalmaması için kedilerin eski sahipleriyle aralarındaki durumu detaylı bir şekilde açıklayacağız.

     

    Kediler Eski Sahiplerini Unutur Mu?

    Kediler kuvvetli hafızaya sahip hayvanlardır. Daha önce yaşadıkları olayları, birlikte vakit geçirdikleri insanları ve hayvanları hafızalarında tutabilirler. Kediler köpeklerle kıyaslandığında; kedi hafızası köpek hafızasından neredeyse 200 kat daha kuvvetlidir ve bu durum tüm kedi cinsleri için geçerlidir.

    Kedi sahiplenme düşüncesi olan kişiler, kedinin eski sahibini unutamayacağı korkusuyla yetişkin ve halihazırda sahibi olanları sahiplenmek istemeyebilirler. Sahiplenseler bile kediler eski sahiplerini unutur mu sorusunu merak ederler.

    Kedilerin eski sahiplerini unutması veya hatırlaması sahibiyle olan ilişkisine bağlıdır. Sahibini çok seven, onunla iyi geçinen bir kedinin hemen eski sahibini unutmasını beklememelisiniz. Kedinizle vakit geçirip onunla güzel anılar biriktirdikçe eski sahibini yavaş yavaş unutacaktır.

     

    Kediler Eski Sahiplerini Özler Mi?

    Kedi sahiplenen birçok kişinin en çok aklına takılan sorulardan birisi kedilerin eski sahiplerini özleyip özlememesidir. Kediler, yeni yuvalarında eski konforlarını elde edemezlerse eski sahiplerini özleyebilirler. Yani siz kediyle eski sahibine göre daha az ilgileniyorsanız, onunla daha az vakit geçiriyorsanız ve temel ihtiyaçlarına çok fazla dikkat etmiyorsanız kedi eski sahibine özlem duyacaktır.

    Kedinin eski sahibini özlememesi için kediyi sahiplenirken nasıl büyütüldüğü hakkında bilgi alabilirsiniz. Kedinin günlük rutinini öğrenip benzer kalitede bir rutin oluşturursanız sorunsuz bir şekilde size ve evinize adapte olacaktır. İlk sahiplenildiği zamanlarda onula fazlaca zaman geçirip güvenini kazanmanız çok önemlidir. Kedinizin güvenini kazandığınız anda aranızda koparılamayacak bir sevgi bağı olduğunu hissedeceksiniz. Eksi sahibi ile ilişkisinden sorun doğar diye bir kedi sahiplenme fikrinden vazgeçmemelisiniz. Sahiplendiğiniz andan itibaren temiz ve güzel bir sayfaya başlarsınız.

    Pet_Paw 4385 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor