Kediler Günde Kaç Gram Mama Yer?

Kediler Günde Kaç Gram Mama Yer?

.

Sevimli dostumuz kedilerin beslenmeleri ve öğünlerini en iyi şekilde almaları kedimizin sağlığı ve fiziksel gelişimi açısından oldukça önemlidir. Kedi sahiplerinin en çok merak ettiği soruların başında kediler günde kaç gram mama yer? gelmektedir.

İçindekiler

    Kedimizin ideal sağlığa ve uzun ömürlü bir yaşama kavuşması için kedimizin cinsine göre de değişkenlik gösterebilir. Sevimli dostlarımıza uygun beslenme süreçlerinde uzman veterinerden destek almamız gerekebilir.

    Kedilere Kaç Saatte Bir Yemek Verilmeli?

    Sevimli dostlarımızın beslenme alışkanlıkları yaş aldıkça değişkenlik göstermektedir. Kedimizin belirli oranda mevcut mamaya ihtiyacı olduğu kadar çeşitli besinler maddelerine, vitaminlere ve ek gıdalara da ihtiyaç duyulmaktadır. Yazımızın devamında kedilere kaç saatte bir yemek verilmeli sorusu için siz sevgili hayvanseverleri bilgilendireceğiz.

    Kedilere kaç saatte bir yemek vermemizden önce bilmemiz gereken şey bu durum tüm kedilerde cinsi, yaşı, boyu, kilosu veya hastalıklarına bakarak değişebilir. O yüzden her kediye aynı yemek verilemez.Standart olarak tabi ki bir ölçüsü vardır. Kedilere verilmesi gereken mama miktarı şu şekilde olmalıdır:

    AğırlıkMama MiktarıÖğün
    1.5 kg20-30 gram günde3
    2.5 kg20-30 gram günde3
    4.5 kg30-50 gram günde2
    6.5 kg50-70 gram günde2

    Yukarıdaki tabloda da gördüğümüz gibi yetişkin kedilere kilosu baz alındığında günde 2-3 öğün olarak 7-8 saatte bir yemek vermeniz yeterli olacaktır.Yeni doğmuş yavru kedi için bu süre 3-4 saatte bir olabilir.

    Yavru Kediler günde kaç öğün yemek yer?

     

    Yavru kedilerin beslenme süreci yetişkin kedilere kıyasla daha özenli takip edilmesi gerekir. Öncelikli olarak yavru kedimiz bize geldiğinde daha önce bulunduğu yerde kendisine verilen mama ile yeni ortamına alıştırılmalıdır. Kedimizin beslenme süreçleri oluşturulurken yaşları, cinsi ve ağırlıkları bizim başlıca kriterlerimiz arasındadır. Beslenme takvimlerini bu üç temel bilgi üzerine oluşturmamız gerekir.

    Aniden mamadan kesilmemesi ve adaptasyonu bizim için başlıca dikkat etmemiz gereken husustur. Yeni mamaya geçiş sürecinde eski mama ile karıştırarak verilmeli ve gerekirse bu 1 haftalık bir sürece yayılmalıdır. Sevimli dostlarımızın cinsleri de iştah konusunda değişiklik gösterebilir, ne kadar mama verilmesi gerektiği de hep tartışılan bir konudur. 

    Kediler günde kaç gram yemek yer sorusuna verdiğimiz cevaplar yavru kediler için değişkenlik göstermektedir. Bu noktada özellikle yavru kedimizin ağırlığına bakmamız gerekmektedir. Aşağıdaki tabloda yavru kediler günde kaç öğün yemek yeri görebilirsiniz.

    HaftaKedi Yavrusunun Ortalama AğırlığıGünlük Mama Miktarı (cm3)Günlük Öğün
    1113 gram32 cc6
    2198 gram56 cc4
    3283 gram80 cc3
    4368 gram104 cc3
    5450 gram128 cc3

    Yavru kediler ilk haftasında günde 6 öğün 113 gram yerken, orantılı bir şekilde yediği ortalama gram artarken günlük öğün miktarı azalır. Yavru kedilerimizi başlangıçta 3-4 saatte bir beslerken büyüdükçe bu 7-8 saatlere çıkabilir.Yavru kediler enerjiye çok ihtiyaç duyduğu için beslenme süreçlerinde B ve E vitaminleri de takviye olarak verilebilir.

    Genel kabul olarak görülen bir kural ise eğer ki Kedimizin ağırlığı 2,5- 4.5 kilogram ağırlığında ise günlük ihtiyacı olan mama 30-50  gram olacaktır.  günlük gıdası taze olarak hazırlanmalıdır. Suyu özellikle içme suyu olmasına dikkat edilmelidir. Kedimizi  aynı kişi ve aynı saatte beslemek oldukça önemlidir.

    Eğer kedimiz yavru ise günde 3 öğün, yetişkin bir kedi ise 1-2 öğün mama yemesi yeterli olacaktır.Kedimiz mamanın yanısıra evde bizlerinde beslendiği gıdalardan kimi zaman yiyebilir.Özellikle süt, peynir ve yoğurt gibi gıdaları tüketmek konusunda oldukça hevesli olduklarını söyleyebiliriz.

    Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

    Şimdi gelelim yavru kedimizin yetişkinlik sürecine girene kadar ve sonrasında nasıl beslendiğine bakalım. Bir yavru kedi yetişkin sürecine kadar şu şekilde beslenmelidir;

    • 1.haftasında süt tozu harici yavru kedinin sağlığına göre ilave vitaminler verilebilir
    • 2.hafta süt tozuna ilave olarak tüm besinleri alabilmesi için özel yavru kedi formülü
    • 4-5. haftasında ise kuru mama, yaş mama, süt tozu, sıvı kedi maması verilebilir
    • 6-7. haftasında kuru mamaya iyice alıştırıyoruz
    • 8.hafta ve üstü yetişkinlik dönemi için ise artık sütü bırakıp kuru mama ve yaş mama ile beslemeye devam ediyoruz.

    Bir yavru kedi yukarıda anlattığımız şekilde ve resimde gördüğünüz şekilde beslenmelidir.Elinizdeki imkanlar dahilinde kedinizin neyi yemeyi sevdiğine bakmak için bu makalemizi okuyabilirsiniz.

    15 kg kedi maması ne kadar gider?

    Yavru ve yetişkin kedilerin günde yediği mamaları, miktarlarını yazımızın öncesinde açıklamıştık. Ancak piyasada paketlerde satılan mamalar genellikle 5- 10- 15 kg şeklindedir. Bu noktada satın almış olduğumuz 15 kg kedi maması ne kadar gider, sevimli dostlarımıza ne kadar süre yeterli gelir bu sorumuza cevap arayalım.

    Köpeğimizin yaşı, kilosu, cinsi ve mamayı ne kadar sevip sevmediği, iştahı göz önünde bulundurulursa, ortalama yetişkin bir kedi günde 50 gram’dan aylık 1.5- 2 kilogram mama tüketir. 15 kg kedi maması ortalama yetişkin bir kediye 6-7 ay yetebilir. 

    10 kg kedi maması ne kadar gider?

    Sevimli dostlarımızın gelişimi ve sağlıklı bir ömür sürdürebilmeleri için sağlıklı beslenmeleri ve rutinlerinin bozulmaması bizim için oldukça önemlidir. Kedilerimiz için piyasada ya da petshoplarda bizlere sunulan paket mamaların kiloları ve fiyatları da köpek sahiplerinin ilgisi olduğu bir konudur.Peki 10 kg kedi maması ne kadar gider? Sağlıklı beslenen yetişkin ortalama bir kediye 10 kg mama 4-5 ay yetebilir.

    Pet_Paw 109272 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor