Kediler Konuşulanları Anlar Mı?

Kediler Konuşulanları Anlar Mı?

.

Kediler karşısındaki kişi konuştuğunda bazen gözlerinin içine bakarak dinler. Böyle durumlarda kediler konuşulanları anlar mı sorusu akıllara gelir. Kediler sahibi gel dediğinde geliş, mama zamanında koşuşu; evet, bu hayvanlar konuşulanı anlayabiliyor diye düşündürür. Bazen de saatlerce konuşulsa bile hiçbir tepki vermemeleri acaba gerçekten anlayıp anlamadıklarına dair akılları karıştırır.

İçindekiler

     

    Kediler Konuşulanları Anlar Mı?

    Kediler en zeki evcil hayvan türlerinden birisidir. Yüzyıllardır insanlarla birlikte yaşayan bu hayvanların bazen denileni yaptıkları görülür. Adeta konuşmaya karşılık verirler veya ona göre hareket ederler. Kedisiyle böyle anlara şahit olan birçok kedi sahibi kediler konuşulanları anlar mı diye merak eder.

    Kediler konuşulanları anlayabilen hayvanlardır. Tabi ki bu anlama düzeyi bir konuşmayı baştan sonra kadar anlamak değildir. Cümle bazlı değil de kelime bazlı olarak bazı şeyleri anlamaktadırlar. Günlük hayatta sık duydukları kelimeleri o anda yapılan eylemle zihinlerinde kodlarlar. Örneğin; bir kediye “yat” denildiğinde sürekli olarak yatırılırsa veya yatağı gösterilirse yaşamış olduğu deneyimle duyduğu kelimeyi kodlayacaktır.

    Yapılan araştırmalara göre bir kedi 30-40 arası kelimeyi anlayabilir. Hiç fena olmayan bu sayı bazı kedi cinsleri için 60 kadar dahi çıkabilmektedir. Yani kediler belli bir düzeye kadar karşısındakinin ne dediğini anlayabilmektedir.

     

    Kediler Sahibini Anlar Mı?

    Kediler konuşulanları anlar mı sorusunun cevabı bilimsel olarak anladıkları yönünde netleştirilmiştir. Bir kedi hayatı boyunca ortalama olarak 30-40 kelime öğrenebilme becerisine sahiptir. Kedilerin ne kadar çok kelime öğreneceği ve karşısındakini ne kadar iyi anlayacağı sahibinin çabasına bağlıdır.

    Kediler sahibini anlar. Bunu her kedi ebeveyni kesinlikle fark edebilir. Eğer kediyle içli dışlı olan, onunla vakit geçiren bir ebeveynse kedinin bazı şeylere karşılık verildiği görülür. Kedi, içi dolu bir bardakla oynarken sahibi ona dökme derse kedinin biraz duraksayıp sahibine bakacağı görülür.

    Kedinin sahibi anlayabilmesi için kedi sahipleri sürekli olarak kedisiyle konuşması gerekir. Kedi sahiplenme dünyadaki en güzel duygulardan birisidir ve bu durumun vermiş olduğu mutluluk kediyle vakit geçirdikçe katlanarak artar. Kedinin sizi daha iyi ve daha çok anlamasını istiyorsanız onunla daha fazla zaman geçirmelisiniz.

    Pet_Paw 1407 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor