Kediler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

Kediler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

Kulaklıklar hayatımızın değişmez birer parçası oldular. Kedilerimiz de birer tane ister miydi, kediler müzik dinlemeyi sever mi? Kedilerimizin sağlığı söz konusu olduğunda her şeyi düşünüyoruz. Öyleyse bebeklerde olduğu gibi kedilere de müzik dinletmek faydalı mı?

İçindekiler

    Kediler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

    İnsanlar için müzik olmazsa olmazdır. Müzik insanlığın tarihinde öylesine önemli bir rol oynamaktadır ki atasözlerimize bile dahil olmuştur, müzik ruhun gıdasıdır. Evet, insanların neredeyse tamamı bu söylediklerimize katılıyor. Kediler bizlere yanıt verse katılırlar mıydı, kediler müzik dinlemeyi sever mi?

    Özel hayatlarına karışılmasından pek hoşlanmayan kediler, kedi sahiplerini her konuda endişelendirebiliyorlar. Müzik dinlerken kedinizin rahatsız olmasından korkuyorsanız kediler müzik dinlemeyi sever mi sorusuna net bir yanıt almalısınız. Köpeklerin müzik sevgisinin aksine aslında yanıtımız ne evet, ne de hayır.

    Konu hakkında birçok araştırma yapılmasına rağmen bu konuda net bir yanıt vermek mümkün değildir. Kediler genelde aşırı sesli olmadığı sürece müzikten rahatsız olmazlar ancak duyma yetenekleri bu kadar kuvvetli olan ve uyumayı çok seven bir canlı için sürekli müzik çalınması rahatsız edici olabilir.

    Kediler Ne Tür Müzik Sever?

    Kedi cinslerine ve özelliklerine göre sese karşı olan tepki çok büyük fark göstermektedir. Genel bir çalışmadan bahsetmek gerekirse kedilerin aşırı ses patlamaları olmayan, istikrarlı, düz bir çizgide ilerleyen şarkılardan hoşlandıkları ortaya çıkarıldı. Kedinizin ne tür müzik sevdiğini öğrenmenin tek yolu tüm müzikleri denemek ve tepkileri analiz etmektir.

    Bu işlemi yaparken aşırı sesten ve bastan kaçınılmalı, kedinin kulaklarına zarar verilmemelidir. Kediler doğrudan bir müzik türüne bağlı değillerdir ancak yapacağınız denemelerle kedinizin hangi tür müzikleri sevdiğini hatta hangi sanatçıdan hoşlandıklarını anlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken tepkilerini analiz etmek. Denemeye sakin ve klasik müziklerden başlamanızı tavsiye ediyoruz.

    Kediler Müzikten Rahatsız Olur Mu?

    Kedilerin müzik dinlemeye çok meraklı olduklarını söylemek doğru olmaz ancak bu durum müzik dinlemekten rahatsız oldukları anlamına da gelmemektedir. Kediler sadece aşırıya kaçan durumlarda ve onları olumsuz etkileyen anlarda müzikten rahatsız olurlar. Eğer kedinizin rahatsız olmasından endişeleniyorsanız kediler müzikten rahatsız olur mu diye merak ediyor olabilirsiniz.

    Kediler müzik dinlemeyi sever mi sorusuna yanıt verirken aslında bu konuya da değinmiştik. Kediler doğrudan sanattan, müzikten, şarkılardan rahatsız olmazlar ancak kulaklarının sağlığını etkileyen yüksek seslerden rahatsız olurlar. Aşırıya kaçan tekrarlardan ve uyku düzenini bozacak kadar büyük etkilerden hoşlanmazlar. Kedinize karşı duyarlı olduğunuz sürece müzik dinlemekten çekinmemelisiniz.

    Pet_Paw 1192 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor