Kedinizin sağlığını hakkında bilgi sahibi olmak için gözlemlerimiz her zaman yeterli olmaz. Daha iyi gözlem için kedilerde check up kontrollerini aksatmamalı ve kedinizin düzenli olarak veteriner hekim kontrolünde olmasını sağlamalısınız. Bu şekilde gözle göremediğiniz problemleri erken teşhis edebilir ve tedaviye çok geç olmadan başlayabilirsiniz.

İçindekiler

    Kedilerde Check Up ve Önemi

    Kedilerin hastalıkları, sağlık problemleri hakkında ürettiğimiz neredeyse her içerikte tek bir ortak noktaya parmak basıyoruz, gözlem. Kedinizi iyi tanımak hareketlerini, davranışlarını gözlemlemek kedinizin yaşadığı sıkıntıları anlamanın en kolay ve kesin yoludur. Ancak her problemi gözlerinizle görmeniz, gördüğünüzü yorumlamanız mümkün değildir.

    Yaşanan sorunu gözünüzle görmeniz mümkün değilse farklı ve teknolojik çözümler kullanmanız gerekebilir. Aslında yine gözlem olarak adlandırılabilecek kedilerde check up uygulaması sayesinde insanların tek bakışta fark edemediği sorunları kolayca ortaya çıkartabilirsiniz. Veteriner hekiminizle görüşüp kedilerin check up süreci hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Kedilere Ne Sıklıkla Check Up Yapılmalı?

    Check up uygulamasının kediler için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık fakat her kedinin bahsettiğimiz sisteme dahil olması kolay değil. Yavru kedilerin kontrol edilmesinde bir problem olmasa bile genelde kedilerin check upa girmesi için 13 aylık olması beklenmektedir. İlk 13 ay boyunca kedilerin böyle bir sağlık hizmetine ihtiyacı da olmayacaktır.

    Eğer kedinize check up yaptırmak konusunda olumlu düşünüyorsanız bu sürecin sadece bir kerede tamamlanmayacağını tahmin ediyorsunuzdur. Kedilerin her yıl düzenli olarak check up yaptırması önerilmektedir. Maddi zorluklardan korkuyorsanız çoğu kedi sigortasının yıllık veteriner hekim kontrollerini karşıladığını hatırlatmak isteriz.

    Kedilere Check Up Nerede Yapılır?

    Biz insanlarda olduğu gibi tüm canlıların tedavi edilmesi için, sağlığına kavuşması için temiz, steril bir ortama ihtiyacı vardır. Kediniz için en uygun ortam da bir veteriner kliniğidir. Hem check up için uygun malzemeler hem de temizliğin olacağı kliniklerde güvendiğiniz bir hekim tarafından uygulamanın gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

    Check Up Kediler İçin Zararlı Mı?

    MR, ultrason, check up gibi sağlık taramalarının zararlı olduğuna dair bazı inançlar vardır. Aslında kullandığımız cep telefonlarından birçok alete kadar her teknolojik aletin kısmen zararı vardır ancak etrafımızdaki büyük etkilere göre bunlar çok ama çok küçük etkilerdir. Canlı neredeyse hiç etkilenmemektedir. Check up kediler için zararlı değildir. Aksine çok ciddi sorunları erkenden fark edebileceğiniz için oldukça yararlıdır.

    Kedime Check Up Yaptırmalı Mıyım?

    Kedinizin sağlığı hakkında hiçbir şüpheniz yoksa işi çok aceleye getirip, gereksiz stres yapıp hemen check up uygulamasına gitmenize gerek yok diyebiliriz. Kediniz 13 aylık olduktan sonra düzenli olarak her yıl check up yaptırmak hem kediniz hem de sizin için çok iyi olacaktır. Kedinizin yetişkin olmasıyla ortaya çıkabilecek gizli hastalıkları, sağlık sorunlarını büyümeden ortadan kaldırmak ancak düzenli kontrollerle mümkün olmaktadır.

    Pet_Paw 457 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor