Kedilerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kedilerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kedi sahiplerinin sıklıkla karşılaşılan kedi hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmaları çok önemlidir. Kedilerde sarılık ne kadar sürede iyileşir gibi bir soruyu kediniz sarılık olmadan önce sorup, yanıt bulabildiyseniz çok şanslısınız demektir. Eğer ilk defa kedilerde sarılığı duyuyor ve araştırıyorsanız geçmiş olsun dileklerimizle birlikte kedilerde sarılık hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

İçindekiler

    Kedilerde Sarılık Tedavi Edilebilir Mi?

    Sarılık kediler özelinde sıklıkla görülebilen bir hastalıktır. Daha bilimsel konuşmak gerekirse, aslında sarılık doğrudan bir hastalık değildir, sistemdeki diğer rahatsızlıkların ortaya çıkarttığı bir semptomdur. Sarılık hakkında biraz olsun bilgi sahibi olan her insanın tedavi hakkında doğruyu bulması çok kolaydır. Sarılığı tedavi etmenin en kolay ve en hızlı yolu vücuttaki diğer hastalıkların, rahatsızlıkların önüne geçmektir. Kediniz sağlığına kavuştuğunda sarılık rahatsızlığından da kurtulacaktır.

    Sarılığın tedavisi için kedinizin diğer sağlık sorunlarının ortadan kalkması gerektiğini söylemiştik. Bu durumda sarılığı iyileştirmek için öncelikle kedinizin sağlık sorunlarının profesyonel ekiplerce ortaya çıkartılması gerekmektedir. Erken teşhis sarılık tedavisinin mucizevi kürüdür diyebiliriz. Teşhis süresinin azalması hatta en erken teşhis sayesinde kedinizin sarılığa hiç yakalanmaması için düzenli olarak veteriner kontrolüne gitmesi gerekmektedir.

    Kedilerde Sarılık Ne Kadar Sürede İyileşir?

    Kedilerde sarılık sorununun ortadan kalkması için teşhis süresinin ve düzenli veteriner kontrollerinin ne kadar önemli olduğu konusunda sizleri uyarmıştık. Peki, iyileşme süresi hakkında konuşmak gerekirse, sarılık ne zaman geçer? Sarılığın tedavi süreci olarak sarılık rahatsızlığının fark edildiği andan itibaren uzman veteriner hekimlerce başlayan zamanı sayacak olursak net bir süre olmasa da ortalama bir zaman verebiliriz.

    Veterineriniz tarafından doğru teşhis yapıldığında ve çözüm yolları size sunulup, kediniz için iyileşme dönemi başladığı andan itibaren kedilerde sarılık ne kadar sürede iyileşir sorusuna yaklaşık bir süre verebiliriz. Kediler doğru müdahalelerle birlikte uzun süreler sarılık rahatsızlığı çekmezler, ortalama 5-8 gün arasında sarılığı atlatabilirler. Bir hafta boyunca sürecek bu sarılığı atlatma döneminde sürenin azalması veya artması birçok faktöre bağlıdır.

    Eğer erken teşhis konulduysa, hekim tarafından söylenenler tarafınızda doğru şekilde uygulanıyorsa, kedinizin bakımı ve sistemi ortalamanın üstündeyse, dayanıklığı ile ünlü bir kedi cinsi hakkında konuşuyorsak kedinizin sarılığı atlatması 3-6 gün arasında olacaktır. Saydıklarımızın zıttı durumlarda iki haftaya kadar uzayabilecek sarılık rahatsızlığı, kediniz için düşündüğünüzden çok daha tehlikeli olabilir. 

    Kedilerde Sarılık Bulaşıcı Mı?

    Sarılık sadece kedilerde değil biz insanlarda da sıklıkla gözlemlenen bir hastalıktır ve deride sarı lekelerle karşımıza çıkabilmektedir. Sarılığın kendi başına bir hastalık olmadığını, diğer hastalıklardan bulaştığını söylemiştik. Yani, eğer kedinizdeki sarılık bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan bir hastalıksa kedinizin sarılık olmasına neden olan hastalık hem diğer kedilere hem de insanlara bulaşabilir.

    Kedinizle temas eden insanların veya diğer kedilerin kedinizin yaşadığı hastalığı taşımaları onların da sarılık olacağı anlamına gelmez ama risk grubunda olacaklardır. Doğrudan sarılığın bir deriden başka bir deriye geçme ihtimali hakkında konuşuyorsak işler biraz daha olumlu olacaktır. Sarılığı bir semptom olarak tanımlamıştık, bu nedenle sarılık bulaşıcı bir hastalık veya bulaşıcı semptom değildir. 

    Kedilerde Sarılık Öldürür Mü?

    Sarılık kendi başına üzerine çok düşünülmesi gereken bir sağlık sorunu değildir. Fakat sarılığa neden olabilecek hastalıklar arasında kediler için gerçekten ciddi anlamda sorun yaratabilecek hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan korunmak, sarılıktan korunmaktan çok daha önemli olduğu için sarılık döneminden önce düzenli veteriner gözetimi kediler için hayatı derecede önemlidir. Bu nedenle kedi sahiplenme, kedi eş bulma gibi süreçlerde kedinin önceki rahatsızlıklarını öğrenmek sarılık gibi sağlık sorunlarını erken gözlemlemek için önemlidir.

    Sarılığa yakalandıktan sonrası için ölüm riski hakkında konuşuyorsak, sarılığa neden olan hastalıklar hafife alınmaması gereken hastalıklardır. Doğru tedavi olmadığında, veteriner gözetimine geç başvurulması gibi durumlarda kedilerin hayatını riske atacak sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sarılığın kedilerde ölüme neden olmaması için hastalık öncesi bakım çok değerlidir.

    Pet_Paw 18329 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor