Kedilere Çip Takılması Zorunlu Mu?

Kedilere Çip Takılması Zorunlu Mu?

Kedi sahiplerinin son günlerde en çok duyduğu kelimeler arasında olan mikroçipler hala tam olarak anlaşılamadı. Kedilere çip takılması zorunlu mu, zorunluluk ne zaman getirildi, mikroçip ne işe yarar gibi soruları sık görmeye başladık. Kedilerle yaşayan insanların mikroçipler hakkında sorular soruması bile gerçekten çok değerli. Kedinize neden çip taktırmanızı istiyorlar?

İçindekiler

    Kedilere Çip Takılması Zorunlu Mu?

    Sadece kediler özelinde değil köpekler, kuşlar, diğer evcil hayvanlar hatta evlerde yaşayan gelincikler için bile mikroçip uygulaması konusunda çalışmalar yapıldı. Temeli yıllar öncesine dayanan bu çalışmanın sonucu olarak evcil hayvanlara mikroçip takılması zorunlu hale getirildi. Yani evet, kedilere çip takılması zorunlu.

    Evcil hayvanlarımızın daha iyi şartlar altında yaşayabilmeleri, şiddete maruz kalmamaları, kayıtlı olmaları için düzenlenen bu zorunluluk sonrasında birçok değişiklik yaşandı. Evcil hayvan sigortaları, veteriner klinikleri artık mikroçip uygulaması zorunluluğuna dikkat ediyorlar. Kedilere çip takılması sadece yasal olarak değil, hizmet almak için de zorunlu halde diyebiliriz.

    Kedilere Mikroçip Takılması Neden Önemli?

    Kedinize çip takılması zorunlu ama bu zorunluluğu bir yük olarak görmek büyük bir hata olacaktır. Son zamanlarda sokak hayvanları için gelen güzel kararlar arasında evcil dostlarımız için de çalışmalar yapılmaktadır. Kedilere mikroçip takılması kedinin sağlığını ve güvenliğini korumak içindir. Kedilere mikroçip takılması ile;

    • Sigorta yapılabilmesi,
    • Sağlık hizmetlerinden faydalanması,
    • Sokağa atılmaması,
    • Değerlerinin kayıtlı olması,
    • Kaybolmaması sağlanır.

    Kedilere mikroçip takılması zararlı mı adlı içeriğimizde de incelediğimiz gibi çiplerin doğrudan kediler üzerinde bir sorun oluşturması mümkün değildir. Yine de doğru ve kaliteli hizmeti almak için kaliteli kuruluşlarca, güvence altında çip taktırma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Hatalı uygulamalar kedinizin canını sıkabilir.

    Kedime Mikroçip Taktırmazsam Ne Olur?

    Can dostunuza mikroçip taktırmamak konusunda gerçekten ısrarcı olursanız birçok farklı alanda kısıtlama ile karşılaşırsınız. Gerek maddi gerek manevi cezalara maruz kalmanın yanında kedinizin sağlığını riske atmak gibi bir şeyi de yapmak istemezsiniz diye düşünüyoruz. Kedinize mikroçip taktırmazsanız;

    • Sigorta yaptıramazsınız,
    • İdari para cezası alırsınız,
    • Düzenli ihlal sonrası kediye el konulur.

    Kedinizin sağlığında bu kadar önemli rol oynayacak çipleri, mikroçip fiyatlarındaki uygunluğa hatta çoğu sigorta şirketi sayesinde ücretsiz olarak yapılmasına rağmen taktırmazsanız kedinizin geleceğini düşünmemiş olursunuz. Karşılaşacağınız maddi zorlukların yanında kedinize karşı olan sorumluluklarınızı da düşünmeli ve ona göre karar vermelisiniz. Kedilere çip takılması zorunlu mu adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 196 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor