Kedilerin Kaç Göz Kapağı Vardır?

Kedilerin Kaç Göz Kapağı Vardır?

Bir kedi sahiplendiğimizde onlarla ilgili her detayı öğrenmek ve bilmek isteriz. Böylelikle dostlarımızı daha yakından tanıyıp onlarla daha kolay yaşayabiliriz. Son dönemde insanlar kedileri kaç göz kapağı var diye sıklıkla araştırmaktadır. Sizler için bu yazımızda, sevimli dostlarımızın kaç göz kapağı var ve bu göz kapakları ne işe yarar diye bilgi vermekteyim. İşte bu konu hakkındaki detaylar…

İçindekiler

    Kedilerin kaç göz kapağı var?

    Kedilerin gözleri diğer hayvan türlerine oranla daha hassastır. Birçok çeşitli hastalıklara müsait göz yapıları vardır bu nedenle düzenli olarak veteriner hekimle görüşülmesi gerekmektedir. Eğer kedinizin sağlığını önemsiyorsanız mutlaka gözleri için kontrole götürmeniz gerekmektedir. Gözlerinde kızarıklık, kaşıntı veya akıntı gibi durumlar gördüğünüzde uzman bir hekime derhal başvurmanız gerekir. Peki, bu oldukça sevimli dostlarımız kedilerin kaç göz kapağı vardır?

    Kedilerin kaç göz kapağı vardır diye bakacak olursak, bunun cevabı 3 adet olmaktadır. Bunlar sırası ile alt göz kapağı, üst göz kapağı ve ince zar görünümünde olan üçüncü göz kapağıdır. Bunlar kedilerin göz kapaklarına verilen isimlerdir. Bu kapaklar gözün iç kısmından dış kısmına doğru perde gibi kapanır ve gözü korurlar. Eğer kedinizin göz kapağında herhangi bir tehlikeli durum görürseniz mutlaka kontrole getirmeniz gerekmektedir.

    • Alt Göz Kapağı
    • Üst Göz Kapağı
    • Üçüncü Göz Kapağı

    Yeni doğan yavru kedilerin gözleri doğum gerçekleşene kadar kapalıdır. Doğumdan 11-14 gün içerisinde göz kapakları açılır ve gözleri görülebilir hale gelmektedir. Böylelikle göz kapağı oluşmuş olur. Yavru kedinin gözlerinin sürekli nemli olması ve nemli tutulması gerekmektedir. Eğer yavru kedinizin göz kapağında gereğinden fazla ıslaklık veya kuruluk varsa bu durum ciddi bir sağlık sorununun habercisi olmaktadır.

    Kedilerin göz kapağı ne işe yarar?

    Kedilerin göz kapakları birçok işe yaramaktadır. Göz kapakları gözleri dışarıdan gelen tehlikelere veya hastalıklara karşı korur. Bunların dışında gözlerinin çizilmesine karşı oldukça koruyucu bir organdır. Kedilerin gözleri oldukça hassastır ve herhangi bir tehlikeli durum görüldüğünde profesyonel bir yarımda başvurulması mutlaka gerekmektedir.

    Bizimle birlikte yaşayan dostlarımızın sağlıklarını düşünmek bizlerin görevidir. Eğer kedinizin göz kapaklarında kızarıklık, şişme, iltihap veya aşırı kuruluk görürseniz derhal kontörle götürmeniz gerekir. Can dostlarımızı ihmal edip unutmayalım.

    Pet_Paw 844 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor