Kedilerin Kaç Tane Aşısı Var?

Kedilerin Kaç Tane Aşısı Var?

Bir kedi sahiplendikten sonra onlarla ilgili her şeyi bilmek isteriz. Bu durum sayesinde bizimle birlikte yaşayan dostlarımızla, nasıl yaşayacağımızı veya neye ihtiyacı olacağını öğrenmiş oluruz. Kediler çok hassas hayvanlardır ve belirli aşıları olmaları sağlıkları açısından çok önem taşır. Bu nedenle insanlar son dönemde kedilerin kaç tane aşısı var sorusunu sürekli araştırmaktadır. Birlikte bu sevimli dostlarımızın kaç aşısı olduğunu öğrenelim.

İçindekiler

    Kedilerin kaç tane aşısı var?

    Kedilerin oldukları aşılar, onları birçok tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlar ve aşılar birçok tehlikeli virüslere karşı en sağlam koruma şekli olarak bilinmektedir. Daha yeni doğan yavru kedilerin bağışıklıkları oldukça düşüktür. Bu nedenle kesinlikle koruyucu aşı olmaları gerekmektedir. Kedi aşıları nasıl koruma sağlar diye bakacak olursak, bu aşıları kedilerin vücutlarındaki antikor seviyesini düzenler ve sevimli dostlarımıza birçok hastalığa karşı bağışıklık kazandırır. Peki, kedilerin kaç tane aşısı var?

    Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki aşılara başlanmadan hemen önce mutlaka muayene yapılması gerekmektedir. Bu sevimli dostlarımızın aşı takvimleri vardır. Bu takvimin ismine kedi aşı takvimi denmektedir. Kedi aşı takviminde yaptırılması kesinlikle gereken 3 temel aşı bulunmaktadır. Bu aşıları yaptırmak kedinizin sağlığı açısından çok önem taşımaktadır. Eğer sizde kedilerinizin sizinle uzun ve sağlıklı yaşamasını istiyorsanız mutlaka bu aşı takvimini dikkate almanız ve uygulamanız gerekmektedir. Aşılar kediler için çok önemlidir ve unutulmaması gerekir.

    Belirtmek istediğim başka önemli hususta, aşılara başlanmadan hemen öncesinde veteriner hekimde, parazit denen bir uygulama yapılması gerekmektedir. Parazit adı verilen bu virüs kedilerde bağışıklık sisteminin zayıflamasına hatta çökmesine neden olur. Bu nedenle kesinlikle bu uygulamanın aşılardan hemen önce yapılması gerekir. Çünkü bu uygulamanın yapılmadığı kedi, aşı olduktan sonra hastalıklara yakalanma olasılığı ciddi ölçüde arttığı gözlemlenmiştir. Kedilerin kaç tane aşısı var sorunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Kedilere hangi aşılar yaptırılır?

    Yeni bir kedi sahiplendiyseniz, kediniz için güzel bir yaşam sunmak isterseniz. Bu sevimli dostlarımızın daha uzun ve daha sağlıklı yaşam sürmeleri için 3 tane temel aşı yaptırılması gerekmektedir. Bu aşılar sayesinden kediniz tehlikeli hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış olacaktır. Kedilerin hangi aşı olması gerektiği aslında çok net olan bir konudur. Kedilere hangi aşılar yaptırılır diye bakacak olursak bunların isimlerini sizler için vermiş bulunmaktayım.

    Yukarıda ismi geçen aşılar, temel ve mutlaka özellikle yavru kedilerin olması gereken aşılardır. Fakat bunların yanı sıra, iç ve dış parazit aşısı ile mantar aşısı da yaptırılması gereken aşılar arasında yer almaktadır. Can dostlarımızın iyi ve sağlıklı bir yaşam sunmak sizlerin elindedir. Bu sevimli dostlarımızı ihmal etmeyelim.

    Pet_Paw 2349 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor