Kedim Sürekli Hapşırıyor Ne Yapmalıyım?

Kedim Sürekli Hapşırıyor Ne Yapmalıyım?

Kedilerde biz insanlar gibi çoğu hastalıklarda benzer belirtiler gösterirler. Kedim sürekli hapşırıyor ne yapmalıyım diye merak eden kedi sahiplerinin sayıca çokluğu tam olarak bu durumun sonucudur. Kediler hasta olduklarında, krize girdiklerinde, alerji olduklarında hapşırarak sizleri şaşırtabilirler. Hatta bazı yeni kedi sahipleri kedilerin hapşırabildiğini bile yeni öğreniyor olabilir.

İçindekiler

    Kedim Sürekli Hapşırıyor Ne Yapmalıyım?

    Kedim Sürekli Hapşırıyor Ne Yapmalıyım?

    Birlikte yaşadığınız canlıların sağlık problemi hayatınızı büyük ölçüde şekillendirmektedir. Maddi, manevi olarak yaşantınızı etkileyecek büyük hastalıklarla kedinizin boğuşmasını engellemenin en kolay yolu rahatsızlığı erkenden teşhis etmek ve ilerlemesinin önünü kesmektir. Bu hamleyi yapabilmek için hem tecrübeli hem de oldukça dikkatli olmalısınız.

    Kedim sürekli hapşırıyor ne yapmalıyım diye soruyorsanız neler yapmanız gerektiğini, nasıl yapmanız gerektiğini ve tam olarak ne anlama geldiklerini siz değerli kedi severlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Hele kedinizin ciddi bir problemi olmadığı kanaatine varırsak asıl mutluluğu o zaman tadacağız. Kedim sürekli hapşırıyor ne yapmalıyım diyorsanız;

    • Kedinizin neden hapşırdığını tespit etmelisiniz,
    • Nedeni bulduktan sonra önleme aşamasına geçmelisiniz,
    • Hapşırığın ne anlama geldiğini sorgulamalısınız,
    • Ortada bir hastalık varsa tedavi sürecine başlamalısınız.

    Kedilerin sürekli olarak hapşırdığı durumlarda yapılması gerekenleri listemizden kolaylıkla görebilir ve uygulayabilirsiniz. Tek cümle olduğunda biraz karışık dursalar da tüm başlıkları en ince ayrıntılarına kadar inceleyeceğiz ve sizlerin beğenisine sunacağız. Kedinizin de bu durumdan oldukça mutlu olacağından eminiz.

    Kediler Neden Hapşırır?

    Kedim neden hapşırıyor sorusu doğru zamanda ve doğru şekilde sorulduğunda kedilerin hayat konforunu, yaşam standartlarını büyük ölçüde arttırabilir. Kedim sürekli hapşırıyor neden olabilir diye merak etmeniz sayesinde kedinizin yaşadığı problemleri henüz çok büyümemişken çözebilir, ölümcül olabilecek rahatsızlıklardan kedinizi kurtarabilirsiniz. Kediler çok farklı nedenlerle hapşırabilirler. Kediler;

    • Tozlu ortamlarda fazla durduklarında,
    • Grip, soğuk algınlığı olduklarında,
    • Karaciğer yetmezliği yaşadıklarında,
    • Yaşlandıklarında,
    • Alerjileri azdığında hapşırırlar.

    Sayamadığımız birçok farklı nedenle daha kedilerin hapşırdığına şahitlik eden kedi severler vardır. Kediler öyle özel canlılardır ki hapşırdıklarında verdiğiniz tepkileri beğendikleri için bile daha fazla hapşırmaya başlayabilir hatta durumu lehlerine kullanabilirler. Sürekli hapşırıkların kedinizi rahatsız ettiğini düşünüyorsanız fazla zaman kaybetmeden veteriner hekiminizden yardım almalısınız demektir.

    Kedim sürekli hapşırıyor ne yapmalıyım adlı yazımızdan faydalanırken kediler hapşırma nedenleri hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız kediler neden hapşırır adlı içeriğimizi okuyabilir ve detaylı analize ulaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde basit hapşırmalardan çok süreklilik gösteren kedi hapşırıkları üzerine konuşmaya ve bilgilendirmeye çalışacağız.

    Kedi Hapşırığı Nasıl Önlenir?

    Kedilerin sürekli hapşırmasını önlemek mümkün müdür, nasıl önlenir diye merak etmeniz evlerince canlı besleyen insanlar açısından gayet normal gözüküyor, emin olabilirsiniz. Dostunuz, evladınız, ev arkadaşınız olarak gördüğünüz kedinizin aralıksız hapşırması hem sinir bozucu hem de üzücü bir durum olarak karşınızdayken hiçbir önleme hareketi yapmamanız daha absürt olurdu.

    Kedilerin hapşırığı önlemenin en kolay ve anlaşılır yolu neden hapşırdıklarını tespit edip, nedenleri ortadan kaldırmaktır. Örneğin yine kediler neden hapşırır başlığımızın altındaki listede yer verdiğimiz toz yutma, tozlu ortamlarda bulunma nedeniyle hapşıran bir kediniz varsa, yaşadığı ortamdaki tozu azaltarak işe başlayabilirsiniz. Şüphesiz hapşırma bitmese de azalacaktır.

    Kedi Hapşırığı Ne Anlama Gelir?

    Kedim sürekli hapşırıyor, kedi hapşırığı ne anlama gelir sorularını aklınızdan çıkartamıyorsanız kedinizin sağlığını olması gerektiği kadar yakından takip ediyorsunuz demektir. Kedilerin hapşırması normal bir davranış olsa bile süreklilik arz etmesi ve kediyi rahatsız etmesi durumunda bir soruna işaret ediyor olabilir. Tam olarak hangi soruna işaret ettiği, ne anlama geldiği konusunda kesin yargılarda bulunmak oldukça zor olabilir.

    Kedi hapşırığı en basit anlamıyla kedinizin solunum yollarında bir hastalık taşıdığını, alerjisi olduğunu veya tozlu ortamda kaldığını bizlere gösterebilir ama doğru olan veteriner hekiminizden sonuç almaktır. Yapılacaklar testler sonucunda kedinizin neden sürekli hapşırdığını anlayabilir ve çözüm yollarına en kısa sürede ulaşabilirsiniz.

    Kedim Hapşırıyor ve Gözü Yaşarıyor Hasta Mı?

    Kedim hasta burnu akıyor ne yapmalıyım diye araştırma yapan kedi sahibi sayısı o kadar fazladır ki, kedi sahiplenmek isteyen insanların büyük bir çoğunluğu bu durumdan korkarak süreci erteleme kararı alabiliyor. Kedilerin hapşırık krizlerine girmesi ve gözlerinin yaşarması sık gözlemlenen bir durumdur. Her zaman hasta oldukları anlamına gelmez.

    Kediler de bizler gibi sadece gıcık tuttuğu için, toza maruz kaldıkları için veya basit bir grip oldukları için hapşırık krizlerine tutulabilirler fakat her zaman durum bu kadar basit olmayabiliyor. Kediler üzerinde yapılan testler sonucu farklı rahatsızlıklar da ortaya çıkabiliyor. Sorunu en kısa sürede çözmek, erken teşhis mucizesinden faydalanmak için soruyu veterinerinize sormanız en mantıklısı olacaktır.

    Pet_Paw 2841 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor