Köpeğe İsmi Nasıl Öğretilir?

Köpeğe İsmi Nasıl Öğretilir?

.

Köpeğe ismini vermek yeni sahiplenenler için en heyecanlı anlardan birisidir. Köpeğin adı belirlendikten sonra köpeğe ismi nasıl öğretilir bilinmesi gerekir. Köpeğe ismi öğretilemezse seslenildiğinde tepki vermez. Bu da sahibiyle arasında iletişim problemi olmasına neden olur. Oysaki ismini bilen ve buna tepki veren köpek, sahibinin isteklerine karşı çok daha duyarlıdır.

İçindekiler

     

    Köpeğe İsmi Nasıl Öğretilir?

    Köpeğin bir isminin olması ve kendi ismini bilmesi oldukça önemlidir. Herhangi bir durumda köpeğe ismiyle hitap edilir ve köpek de bu seslenişe karşılık verir. Başka bir yerden yanınıza çağırmak istediğinizde, bir tehlikeye karşı önlem almak istediğinizde ismini söylemeniz yeterli olur.

    Köpeğe ismini öğretebilmek için belli bir süre eğitim verilmesi gerekir. Köpeğin kendi kendine ismini öğrenmesi uzun süreceğinden eğitimle bu süre kısaltılabilir. Köpeğin ismini öğrenmesinin etkili yollarından birisi egzersiz yaptırırken veya oyun oynatırken öğretmektir. Köpeğinizi komut verirken önce ismini ardından komutu söyleyerek ismiyle diğer kelimeler arasındaki farkı hissetmesini sağlayabilirsiniz.

    Köpeğe yemeğini verirken ismiyle seslenebilirsiniz. Örneğin; “Bobo, yemek vakti”, “Bobo hadi gel” gibi kısa cümlelerde ismini söylemeniz köpekte kulak aşinalığı yaratır. Bunun gibi gün içerisinde kuracağınız cümleler köpeğin ismini öğrenmesine yardımcı olur.

     

    Köpek İsmi Değiştirilir Mi?

    Yetişkin köpek sahiplenmeyi düşünenlerin aklına takılan konulardan birisi köpeğin ismini değiştirmelerinin iyi olup olmayacağıdır. Eski sahibinin koyduğu isimden hoşlanmayanlar köpeğe yeni isim vermek istemektedir. Köpek sahiplenme karar aşamasında olanlar bu durumu da göz önünde bulundururlar.

    Köpeğin ismini değiştirmenin herhangi bir sakıncası yoktur. Köpeği sahiplendikten sonra istediğiniz ismi verebilirsiniz. Köpeğin ismine alışabilmesi için özellikle onu severken ismini geçirebilirsiniz. Böylece sevilmenin verdiği mutlulukla ismine daha kolay alışacaktır.

     

    Köpek İsimleri Nasıl Seçilmeli?

    Köpek isimleri arasında karar verebilmek sanıldığı gibi kolay değildir. Can dostunuza yakışacak en uygun ismi bulabilmek için sancılı bir süreç geçirebilirsiniz. Köpek ismini kolayca seçebilmek istiyorsanız birkaç adım takip edebilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey köpeğinizin karakteri ve fiziksel özellikleriyle uyuşan isimleri bulmak olmalı.

    Ardından söylenişi kolay, bir köpeğin kolayca anlayabileceği, herkes tarafından aynı şekilde telaffuz edilebilecek bir isim seçmek olmalıdır. Mesela Fındık ismi çok klasiktir ancak evdeki herkes tarafından kolayca telaffuz edilebildiği için köpek adını daha kolay aşina olur.

    Pet_Paw 2041 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor