Köpek İshali Nasıl Geçer?

Köpek İshali Nasıl Geçer?

Köpeklerin ne kadar hassas canlılar olduklarını biliyorsunuzdur. Köpek ishali nasıl geçer sorusuna hızlı ve etkili yanıt bulunamaması durumunda köpeklerin sadece fiziksel sorunları büyümekle kalmaz ruhsal olarak da oldukça büyük hasarlar görebilirler. Bu durumda kalmamak için köpek ishali hakkında doğru bilgilere sahip olmalısınız.

İçindekiler

    Köpeklerin İshal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Birlikte yaşadığınız veya sadece beslediğiniz köpeğin normalden farklı kaka alışkanlıklarına başlaması sizi şüphelendirmelidir. Tuvaleti dışında yerlere yapılan kakalar, normalden, olması gerektiğinden fazla sıvı olan kakalar en kısa sürede incelenmesi ve süreklilik gösterdiğinde gerekli önlemler alınmalıdır. Eğer köpeğiniz bir süredir sıvı dışkılıyorsa büyük ihtimalle ishal olmuş demektir. Köpeğinizin ishal olduğunu anlamanın yolu dışkısını düzenli olarak kontrol etmektir.

    Köpek İshali Nasıl Geçer?

    Köpeklerde genellikle mama değişimi veya farklı besinler tüketiminden dolayı özellikle de yavru köpeklerin sindiririm sistemi bu değişikliği kaldırmadığından sürekli ishal gözlemlenir. Peki, bu ishal nasıl geçer diye soranlar için işte adım adım köpeğiniz için ishal tedavasi:

    • Öncelikli olarak yapmanız gereken şey köpeğiniz sürekli sıvı kaybettiğinden suyunu düzenli olarak değiştirmelisiniz.
    • Köpeğinizi husursuz eden şey mama değişimi ise tekrar eskisine dönülebilir.
    • Daha çabuk iyileşmesi için; yağsız haşlanmış tavuk, haşlanmış beyaz pirinç ve haşlanmış patates gibi gıdalar takviye olarak verilebilir.
    • 1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuzu 1 litre suyun içine atıp köpeğinize ikram edebilirsiniz.

    Bu süreçte ilaç kullanmak istiyorsanız kesinlikle bir veteriner hekim tavsiyesi aldıktan sonra kullanmalısınız. Veteriner önerisi olmadan ilaç kullanmak ishal gibi önemli rahatsızlıklarda büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Köpeğinizin ishalinde kan görürseniz en kısa sürede profesyonel destek almalısınız.

    Köpek İshali Kaç Günder Geçer?

    Yetişkin bir köpek genellikle normal ishal oluyorsa, 24 saat veya 1-2 gün içerisinde bu iyileşecektir. Yavru köpeğiniz için ise bu süre yine aynı olabilir yani 1-2 gün içerisinde ishal tamamen ortadan kalkabilir ama 1-2 gün sağlıklı köpekler için kısa bir süre olsa da ishal köpekler için gayet uzundur. Köpeğinizin daha kısa sürede ishalden kurtulması için önerilerimizi uygulamalı, veteriner hekimlerden görüş ve öneri almalısınız.

    İshal Köpeğe Yoğurt Verilir mi?

    İnsanlar ishal olduklarında hem ihtiyaç duyulan suyun daha kolay alınması hem de doğal antibiyotik olarak işe yaraması için yoğurt tüketimi yöntemini seçiyorlar. Köpeklerde de insanlarda olduğu gibi aşırı miktarlara kaçmayacak şekilde yoğurt işe yaramaktadır. Köpeğinizi fazla zorlamadan, az miktarda yoğurt ile ishalin önüne geçmeye çalışabilirsiniz.

    Bir Köpek Günde Kaç Defa Kaka Yapar?

    Sağlıklı bir köpek düzenli olarak günde 2-3 defa kaka yapabilir. Yavru köpeklerde ise bu günde en az 1 olabilir. Yavru köpeklerin kakası turuncu ve sarıya yakın olabilir. Köpeğiniz düzenli tuvalet ihtiyacını karşılamıyorsa ve halsizlik gibi belirtiler mevcutsa uzman kişilere danışabilirsiniz.

    Köpekler Neden Sıvı Kaka Yapar?

    Köpekler genellikle ishal oldukları için sıvı kaka yaparlar. Bunun nedenleri arasında köpek türüne göre hastalıkta olabilir veya köpeğin huzursuzluğu bile sıvı kaka yani ishale neden olabilir. Köpeklerin neden sıvı kaka yapabileceğine dair bir kaç neden;

    • Mama değişikliği
    • Mama dışında farklı yemeklerin veya farklı şeylerin yenmesi
    • Bağırsak paraziti olabilir

    Sadece sıvı kaka değil olması gerektiğinden çok farklı, çok katı kakalar da köpeklerin hayatında karşınıza çıkabilecek sorunlar arasındadır. Köpeklerde kabızlık belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bir içerik hazırlamıştık. Kabızlık sorununa da hazır olmak için içeriğimizi okumak isteyebilirsiniz.

    Köpek Dışkısı Nasıl Görünmeli?

    Yetişkin köpeklerde dışkı genellikle oyuncak hamur kıvamında şekil verilebilir bir silindir şeklinde ve koyu kahverengidir. Yavru köpeklerde ise bu biraz daha sarımtırak turuncuya yakın kahverenginin biraz tonlarında olabilir. Bu dışkılar köpeklerde normal olarak kabul edilmektedir.

    Pet_Paw 998 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor